Δευτέρα 11 Απριλίου – 1983
Δευτέρα 1 Οκτωβρίου – 1984
Η σύλληψη Νάσιουτζικ για το πολύκροτο έγκλημα στο Κολωνάκι… πάγωσαν την Αθήνα. Ολες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για όσα διαδραματίστηκαν. Παράλληλα, η εφημερίδα προβάλλει ως βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τη σοβαρή, αλλά θεμελιωμένη, καταγγελία τού τότε νεοεκλεγέντος αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αφορμή διώξεις εναντίον βουλευτών της Ν.Δ. και του ίδιου προσωπικά και την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης στην πολιτική ζωή του τόπου.Επεισόδια και για το ποδόσφαιρο στη Νέα Σμύρνη, όπου αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν τον προπονητή του Πανιωνίου, Ν. Αλέφαντο, που τα έχει βάλει με τον πρόεδρο του ΠΑΟ, Γ. Βαρδινογιάννη.
Σάββατο-Κυριακή 2-3 Σεπτεμβρίου – 1984
Η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας εκλέγει πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε διαδοχή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θεωρήθηκε καταλληλότερος έναντι του Κωστή Στεφανόπουλου για να αντιμετωπίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου – 1985
Η άγρια δολοφονία του εκδότη της «Απογευματινής» Νικόλαου Μομφεράτου από τη «17Ν» με 4 σφαίρες. Τραυματίζεται βαριά ο οδηγός του,Παναγιώτης Ρουσέτης. Συγκλονιστική φωτογραφία της μοιραίας Μερσεντές του Ν. Μομφεράτου, διάτρητης από τις σφαίρες των δολοφόνων, που έπεσε ακυβέρνητη πάνω στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου στη γωνία των οδών Τσακάλωφ και Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι. Σε βαρύ κλίμα έγινε η συνάντηση των Καραμανλή -Παπανδρέου, υπό το κράτος της τρομοκρατικής ενέργειας. Χαροπαλεύει ακόμα ο οδηγός Παν. Ρουσέτης με 12 σφαίρες. Πλήρης περιγραφή της δολοφονίας και των αντιδράσεων σε έξι σελίδες.
Τετάρτη 30 Απριλίου – 1986
Ο εφιάλτης του Τσέρνομπιλ. Από την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στην ΕΣΣΔ 31 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Επίσης πολλές χιλιάδες ακόμη τα επόμενα χρόνια από καρκίνο. Το συγκεκριμένο πυρηνικό δυστύχημα ήταν το χειρότερο της παγκόσμιας Ιστορίας.
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου – 1986
Στον σεισμό έντασης 6,2 ρίχτερ, που έπληξε την Καλαμάτα, θρηνήσαμε 20 νεκρούς, είχαμε 82 τραυματίες, ενώ 2.000 κτίρια κρίθηκαν κατεδαφιστέα.
Δευτέρα 15 Ιουνίου -1987
Εθνικός άθλος. Η Εθνική Ελλάδος, του Γκάλη και των άλλων παιδιών, κατακτά το Ευρωμπάσκετ νικώντας στον τελικό την ΕΣΣΔ με 103-101.
Δευτέρα 19 Ιουνίου – 1989
Ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ύστερα από δύο τετραετίες ΠΑΣΟΚ. Παρά το υψηλό ποσοστό της Ν.Δ. (44,25%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα), δεν μπόρεσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση λόγω του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα. Την 1η Ιουλίου όμως μετά από πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επιτεύχθηκε ιστορική συμφωνία Ν.Δ.-Συνασπισμού για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Με το σημειολογικό σκίτσο του Βασ. Μητρόπουλου ο Ελεύθερος Τύπος αναγγέλλει τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ και, παράλληλα, προαναγγέλλει την παραπομπή Παπανδρέου στον εισαγγελέα για τα σκάνδαλα που συντάραξαν τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου – 1989
Με τον τίτλο «ΖΕΙ» και ρεπορτάζ σε 20 σελίδες παρουσίασε ο Ελεύθερος Τύπος τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη «17Ν».
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου – 1989
Καταργείται το «Τείχος του αίσχους» και η Ανατολική Γερμανία ανοίγει τα σύνορά της με τη Δύση. Την ίδια ώρα Μητσοτάκης και Φλωράκης συμφώνησαν για οικουμενική κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου – 1989
Δεύτερη μεγάλη νίκη για τη Ν.Δ. και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (46,20%), που και πάλι δεν δίνει αυτοδυναμία, αλλά οδηγεί σε οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ξεν. Ζολώτα.
Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου – 1990
Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται και πάλι πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας το 46,89% των ψήφων και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά από τρεις αλλεπάλληλες νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, σχηματίζει κυβέρνηση με οριακή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία 151 εδρών. Κι αυτό γιατί ακόμα ίσχυε ο εκλογικός νόμος Κουτσόγιωργα, που είχε θεσπιστεί για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε άμεσα σε αλλαγή του εκλογικού νόμου και ψήφισε τον νόμο 1907/1990, ο οποίος, εκτός των άλλων, εισήγαγε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα για πρώτη φοράτη ρήτρα του 3% για την εκπροσώπηση κόμματος στη Βουλή. Παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν, ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρνήθηκε να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές με το νέο νόμο ώστε να διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου – 1991
Αρχίζει η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου». Το Ιράκ εκτοξεύει πυραύλους Σκουντ εναντίον του Ισραήλ σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να προκαλέσει αντίποινα.
Τετάρτη 15 Ιουλίου – 1992
Απόπειρα δολοφονίας της οργάνωσης«17Νοέμβρη» στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ. Παλαιοκρασσά. Σκοτώνεται ένας αθώος περαστικός, ο Αθανάσιος Αξαρλιάν. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ενώ το ζεύγος Παλαιοκρασσά σώθηκε ως εκ θαύματος. Ο «Ε.Τ.» παρουσιάζει καρέ καρέ με φωτογραφίες και ρεπορτάζ σε οκτώ σελίδες τη φρίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στο Σύνταγμα, μιλώντας για «ρουκέτα της “17Ν” στην καρδιά της Αθήνας και της Δημοκρατίας» και θέτοντας στον πρωτοσέλιδο τίτλο της το τεράστιο ερώτημα: «Γιατί; άνανδροι». Επιπλέον, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το αίμα των αθώων ζητά εκδίκηση».
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου -1933
Ο «Ε.Τ.» μπήκε στο κρησφύγετο του «διαβόλου με τις κούκλες» και παρουσιάζει σε δέκα σελίδες όλο το φρικιαστικό σκηνικό που είχαν στήσει οι διαβόητοι σατανιστές της Παλλήνης, σε μια υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο. Καμένες κούκλες, τρυπημένες φωτογραφίες και εξομολογήσεις για το πώς έταζαν «μια θέση στην Κόλαση»…
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου – 1996
Η αρχή της μεγάλης κρίσης των Ιμίων.Τούρκοι έστησαν ανενόχλητοι την ημισέληνο, ενώ ο Θ. Πάγκαλος δήλωνε κυνικά ότι δεν τρέχει… τίποτα. Ομως, τις επόμενες ημέρες, η Αγκυρα κλιμάκωσε την ένταση, με τον τουρκικό στόλο να βγαίνει στο Αιγαίο και να απειλείται ελληνοτουρκική σύρραξη. Η ελληνική κυβέρνηση ανήγγειλε επιστράτευση, σκορπίζοντας τον πανικό, ενώ παράλληλα άρχισε και η ενδοκυβερνητική σφαγή, με εκατέρωθεν κατηγορίες για συνθηκολόγους και μη. Με την ντροπιαστική φωτογραφία που δείχνει τους τρεις Τούρκους με τη σημαία που έστησαν στην ελληνική βραχονησίδα, ο Ελεύθερος Τύπος θέλει να αναδείξει και με την εικόνα το πώς «μας ταπείνωσαν οι Τούρκοι», οι οποίοι διεκδικούν μέχρι σήμερα τις ελληνικές βραχονησίδες, παραβιάζοντας κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου.
Τρίτη 23 Ιουλίου – 1996
Πανελλήνια συγκίνηση για την εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, που έχασε τη μάχη με την αρρώστια της έχοντας δίπλα της, μέχρι την τελευταία στιγμή, τη μητέρα, τον γιο, τα αδέλφια και τον σύντροφό της Κώστα Σπυρόπουλο. Το πιο λαμπρό αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου έσβησε ήσυχα χωρίς να υποφέρει. Ηθελε να ζήσει και άντεχε τα πάντα…
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου – 1997
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα χάνει τη ζωή της την προηγούμενη ημέρα σε ηλικία μόλις 36 ετών, σε αυτοκινητικό δυστύχημα στους δρόμους του Παρισιού, που προκλήθηκε από αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων και ο «Ε.Τ.» στηλιτεύει τη στάση των παπαράτσι.
Πέμπτη 23 Απριλίου -1998
Η Ελλάδα θρηνεί τον Εθνάρχη και θεμελιωτή της Δημοκρατίας στη χώρα μας, καθώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έσβησε στη 01.40 εκείνης της νύχτας. Ο «Ε.Τ.» προαναγγέλλει ότι η ταφή θα γίνει στη Φιλοθέη χωρίς επικήδειους και λαϊκό προσκύνημα, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, ενώ δημοσιεύει τη βιογραφία και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη ζωή του μεγάλου ηγέτη. Είχε γεννηθεί στις 8 Μαρτίου 1907 στην Πρώτη Σερρών… και έφυγε σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια πολιτική παρακαταθήκη, αλλά και ένα σπουδαίο έργο για τη χώρα. Η εφημερίδα αποκαλύπτει τι ανέφερε στη χειρόγραφη «διαθήκη» του και παρουσιάζει μεγάλο αφιέρωμα με αναλυτικά ρεπορτάζ και δηλώσεις για τον πολιτικό που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, την έβαλε στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χάραξε τη νέα εποχή στην Ελλάδα μετά την επτάχρονη δικτατορία.
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου – 1999
Ο μεγάλος σεισμός της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα μεγέθους 5,9 ρίχτερ είχε ως συνέπεια την κατάρρευση δεκάδων κτιρίων ενώ χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Το εργοστάσιο της εταιρίας Ρικομέξ καταρρέει ενώ συνολικά οι νεκροί από τον σεισμό ξεπέρασαν τους 100.
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2001
Παγκόσμιος τρόμος μετά τις επιθέσεις την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Δύο αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατειλημμένα από τρομοκράτες, προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Ενα τρίτο αεροσκάφος προσκρούει στο Πεντάγωνο και ένα τέταρτο συντρίβεται στην ύπαιθρο της Πενσιλβάνια. Ο τραγικός απολογισμός ήταν πάνω από 10.000 νεκροί σε ένα πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αποσκοπούσε στο να αλλάξει η ιστορία του πλανήτη. Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, που είχε ως αρχηγό τον διαβόητο Οσάμα μπιν Λάντεν. Η 11η Σεπτεμβρίου έμεινε στη σύγχρονη Ιστορία για ένα τρομοκρατικό χτύπημα που κανείς έως τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί στην καρδιά της μεγαλύτερης παγκόσμιας υπερδύναμης.
Δευτέρα 8 Μαρτίου-2004
Στις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή αναδεικνύεται νικήτρια με ποσοστό 45,64%, προκαλώντας σοκ και δέος στο ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτώντας την έναρξη μιας περιόδου πεντέμισι χρόνων διακυβέρνησης και ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη χώρα, ύστερα από μια περίπου ενδεκαετή διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ. Με ρεπορτάζ, αναλύσεις, δηλώσεις, πίνακες και γραφήματα ο Ελεύθερος Τύπος αποτυπώνει τον εκλογικό θρίαμβο, δικαιώνοντας το άνοιγμα Καραμανλή στο μεσαίο χώρο και τον καθαρό πολιτικό του λόγο προς την ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως διαμορφώθηκε ο χάρτης της νέας Βουλής μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, περιελάμβανε μόλις τέσσερα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΣΥΝ). Το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν τώρα και στα πρόσωπα που θα επέλεγε ο Καραμανλής για να στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Δευτέρα 5 Ιουλίου-2004
Ο πραγματικά ανεπανάληπτος θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στην Πορτογαλία. Κερδίζει στον τελικό τη διοργανώτρια με 1-0 και σηκώνει το κύπελλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που ελληνική ομάδα κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Υποδοχή ηρώων στο αεροδρόμιο και το Παναθηναϊκό στάδιο.
Τρίτη 29 Ιανουαρίου-2008
«Κύριε, προς Σε έρχομαι». Η Ορθοδοξία θρηνεί τον ιεράρχη της. Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που,σαν έτοιμος από καιρό,έφυγε ήρεμα, κατά τη διάρκεια του ύπνου του,από το μάταιο αυτό κόσμο, δίνοντας άνιση μάχη με την ασθένεια. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με τη χαρισματική, αν και για κάποιους αμφιλεγόμενη, προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και στη χώρα και την κοινωνία, παρότι δεν πρόλαβε να κάνει όλα όσα είχε οραματιστεί. Ηγέτης, αγαπητός και μετά θάνατον, όπως φάνηκε και από τα πλήθη που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.Ο μακαριστός Χριστόδουλος άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη για την Εκκλησία και την Ελλάδα και με τη στάση του δίδαξε ότι πρέπει πάντοτε να δίνουμε τη μάχη για τα πιστεύω μας. Ειδικό ένθετο αφιέρωμα στη πορεία του από την Ξάνθη στον Βόλο και τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου – 2008
Η δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό στην περιοχή των Εξαρχείων οδήγησε στο να παραδοθεί τα επόμενα 24ωρα η χώρα στις φλόγες και την αναρχία.
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου – 2009
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου – 2009
Ο Αντώνης Σαμαράς, που όταν ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής εμφανιζόταν ως το απόλυτο αουτσάιντερ, εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικρατώντας της Ντ. Μπακογιάννη, σε μια μαζική εκλογική διαδικασία κατά την οποία προσήλθαν στις κάλπες 800.000 Νεοδημοκράτες.
Δευτέρα 29 Μαίου – 2017
Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αντιμετώπισε σφόδρες συγκρούσεις αλλά ήταν ο ηγέτης που υποστήριζε τη συναίνεση για το εθνικό καλό. Υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού και των εύκολων λύσεων.
Τρίτη 24 Ιουλίου – 2018
Η μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι οδήγησε σε μια μεγάλη τραγωδία, με τραγικό απολογισμό 102 καταγεγραμμένους νεκρούς, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους να γίνονται στάχτη. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν γιατί κανείς αρμόδιος δεν φρόντισε να τους δώσει εγκαίρως έξοδο διαφυγής προς τη Λ. Μαραθώνος, ενώ άλλοι έπεσαν στη θάλασσα, όπου διασώθηκαν από βάρκες και πλοία. Η κυβέρνηση Τσίπρα αποποιείται τις εγκληματικές ευθύνες που έχει ο κρατικός μηχανισμός για την ολιγωρία που επέδειξε και ταυτόχρονα επιδίδεται σε προπαγάνδα όχι μόνο για την καθυστερημένη αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιών και τις ώρες που συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα αλλά αρχικά ακόμα και για την ύπαρξη νεκρών.
Δευτέρα 8 Ιουλίου – 2019
Ο εκλογικός θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που άγγιξε το 40% στις κάλπες της 7ης Ιουλίου οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση και δημιουργεί μια ιστορική ευθύνη για τον νέο πρωθυπουργό μετά τα 4,5 καταστροφικά χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα. «Η χώρα σηκώνει και πάλι κεφάλι. Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια. Δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες σας», είναι το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη μεγάλη εκλογική του νίκη. Στην πολυσέλιδη έκδοσή του ο «Ε.Τ.» δημοσιεύει τα πλήρη αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους δήμους, μαζί με πλούσιο ρεπορτάζ και παρασκήνια και, βεβαίως, έγκυρες πληροφορίες με τα ονόματα αυτών που φέρονται ως επικρατέστεροι προς υπουργοποίηση.
3 Σεπτεμβρίου – 2021
Τα φώτα έσβησαν για τον «αιώνιο» Ελληνα Μίκη Θεοδωράκη που «έφυγε» πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών. Μεγάλο αφιέρωμα 20 σελίδων του «Ε.Τ.» για τη ζωή, το έργο και την πολιτική πορεία του συνθέτη της Ρωμιοσύνης.