Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποφάσισε, στις πρόσφατες συναυλίες της, να κόψει από το τραγούδι «Άδωνις» την αναφορά σε μια «χοντρή νευρικιά» καθώς θεωρεί ότι ισοδυναμεί με body shaming.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο δημιουργός του τραγουδιού, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης απαντώντας: «ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών, έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται».
«Το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει. Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων, εγώ δεν επικοινωνώ μαζί της, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα», είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Η ιστορία του τραγουδιού «Άδωνις»
Το τραγούδι «Άδωνις» περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ του 1985 και εμπνευστής του είναι φυσικά ο Σταμάτης Κραουνάκης, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 75.000 αντίτυπα.
Κατερίνα Καινούργιου: Η ατάκα για την πεθερά της - «Με αγαπάει, είναι εξαιρετική γυναίκα» [βίντεο]
Ο «Άδωνις» είναι ένα πραγματικό στέκι, για την ακρίβεια ζαχαροπλαστείο που γνώριζε μεγάλες δόξες στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και χρησιμοποιήθηκε στο τραγούδι σαν σύμβολο μιας ανάλαφρης, ειδυλλιακής καθημερινότητας, με καφέ, γλυκό και κοινωνικά σχόλια.
Καλλιτέχνες, συνθέτες, διανοούμενοι, αθλητές απολάμβαναν λίγη χαλάρωση σε αυτό το μοναδικό στέκι που με τον καιρό συγκέντρωσε γνωστούς θαμώνες. «Εδώ σύχναζαν η Τζένη Βάνου, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Γιάννης Σπάρτακος, ο Στράτος Διονυσίου και πολλοί ακόμα. Ήταν μόνιμοι πελάτες. Ερχόντουσαν να πιουν τον καφέ τους, να συζητήσουν ή να αγοράσουν γλυκά», έχει πει ο κ. Φραγκούλης ο νεότερος ιδιοκτήτης του μαγαζιού.
«Τη δεκαετία του ’90 οι μισές μεταγραφές του Πανιωνίου επί Δενδρινού είχαν υπογραφεί μέσα στο “Άδωνις”», είχε επίσης δηλώσει.
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννα Τούνη: Η κλοπή του κινητού & η τρυφερή φωτογραφία με τον Πάρη στη Νέα Υόρκη