Υλικά
1 μεσαίο πορτοκάλι
150 γραμμ. νερό
50 γραμμ. ζάχαρη
10 ολόκληρα γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
3 αστεροειδής γλυκάνισους
750 ml ξηρό κόκκινο κρασί
Διαδικασία
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε την φλούδα από το πορτοκάλι σε μεγάλες λωρίδες, προσέχοντας να αποφύγετε την λεύκη σάρκα και τις αφήνουμε στην άκρη. Κάνετε χυμό από το πορτοκάλι και αφήστε το χυμό στην άκρη. Προσθέστε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάλτε να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αρωματικό σιρόπι, περίπου 1 λεπτό. Μειώστε περαιτέρω τη φωτιά και προσθέστε το κρασί.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Αφήστε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σερβίρετε σε ποτήρια του κρασιού ή μικρές κούπες και γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο αν θέλετε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Πνίγεται στα χρέη η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη
- Θρήνος για την ηθοποιό του Σασμού, Ευγενία Σαμαρά
- Κρατερός Κατσούλης: Μίλησε για τον χωρισμό του με την Καραβάτου και τα όσα γράφτηκαν
- Μαρίνα Πατούλη: Επιχειρηματίας, χωρισμένος με παιδί – Αυτός είναι ο νέος άντρας στην ζωή της
- Έκτακτη προειδοποίηση του Κώστα Λεφάκη: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για 2 ζώδια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr