Υλικά
2 κιλά μπούτι αρνί γάλακτος
10 πατάτες
2 λεμόνια τον χυμό τους
3 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι ξερό
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
100 ml λευκό κρασί
200 ml ζεστό νερό
1 κύβο κοτόπουλο
5 μικρές ντομάτες
Αλάτι & πιπέρι
Για το γλάσο
10 κλωναράκια θυμάρι (τα φύλλα)
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
100 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης
50 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
50 γραμμ. ελαιόλαδο
100 ml μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας το μπούτι να είναι από αρνάκι γάλακτος και να είναι με τη νεφραμιά μαζί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπόλ, εκεί προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο, το ζωμό κότας διαλυμένο με το ζεστό νερό, τη μουστάρδα, τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, χυμό από 1 λεμόνι, το λευκό κρασί, 1 κ.τ.σ βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.τ.σ θυμάρι.
Τις ανακατεύουμε καλά και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα δυο διάσπαρτες ανάμεσα στις πατάτες. Πλένουμε καλά το μπούτι, σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και αλείφουμε.
Κάνουμε κάποιες τρύπες και καρφώνουμε σκόρδο κομμένο σε μπαστουνάκια. Βάζουμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία αλείφουμε το αρνί με το γλάσο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά αλείφοντας κάθε 5 λεπτά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιούμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter