Υλικά
300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
2 μελιτζάνες
100 γραμμ. βούτυρο
200 ml ζωμό λαχανικών
3 μικρές ντομάτες
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
50 ml λευκό κρασί
10 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμ. παρμεζάνα
Διαδικασία
Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες (έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι και κρατάμε μόνο μονό το κεντρικό σημείο), τις περιχύνουμε με 50 ml λιωμένο βούτυρο, τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην τρύπα του κοτσανιού 1 κγ μέλι στην κάθε μια καθώς και 1 κγ σκόρδο ψιλοκομμένο . Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170, για μιάμιση ώρα.
Όταν ψηθούν τις λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τις περνάμε από σουρωτήρι και κρατάμε την σάλτσα.
Σε ένα άλλο μικρό ταψάκι ψήνουμε τα ντοματίνια με λίγο βούτυρο στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και αφαιρούμε την φλούδα τους , τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στη άκρη, θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να διακοσμήσουμε το πιάτο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους περί τα 3 εκατοστά (έχουμε αφαιρέσει ένα μέρος από την φλούδα τους). Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 70 γρ βούτυρο και όταν λιώσει και ανεβάσει θερμοκρασία τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τιςμελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Προετοιμάζουμε το κριθαράκι, σε ένα τηγάνι βάζουμε 30 γραμμ. βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προσθέτουμε στο κριθαράκι μας τον ζωμό και το αφήνουμε μέχρι να το φέρουμε στο μισό του βρασμού του. Τέλος, το σκεπάζουμε και το βγάζουμε έκτος φωτιάς να περιμένει σκεπασμένο για 30λεπτα (το κριθαράκι θα φουσκώσει αλλά θα παραμείνει αλ ντεντε). Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 30 γρ βούτυρο, όταν ανεβεί η θερμοκρασία προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι, σoτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί για να έχουμε ένα ωραίο κριθαρότο. Ενσωματώνουμε και την σάλτσα από την ψητή ντομάτα ψήνουμε ρίχνοντας κατά περιόδου από λίγο ζωμό λαχανικών, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και τις δύο κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και παρμεζάνα για να γίνει πιο κρεμώδες. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Το γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου και τα ντοματίνια.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Survivor: Κλειδώνουν σιγά σιγά οι διάσημοι του ριάλιτι
- Άλλος άνθρωπος πλέον η πρώην σύζυγος του Μπισμπίκη: Παραιτήθηκε από την δουλειά της, άλλαξε την εμφάνισή της
- Zώδια: Ποια επηρεάζονται από την ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη – Προειδοποιεί η Άση Μπήλιου
- Το δώρο της Μενεγάκη για τα γενέθλια του γιου της – Ανοιχτοχέρα όπως πάντα
- Θέλξη: Έβαλε φωτιά στο πλατό του Μουτσινά [βίντεο]
- Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συγκινεί: «Όταν είχα κορονοϊό, φοβήθηκα… Νόμιζα ότι δεν θα προλάβω να πω στον γιο μου όλα όσα ήθελα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr