Υλικά
500 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα 65% κακάο
600 γραμμ. μπισκότα Πτι Μπερ
340 ml κρέμα γάλακτος 35%
80 γραμμ. κακάο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
360 γραμμ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
240 γραμμ. καραμελωμένα φουντούκια
40 γραμμ. κονιάκ
Για το ντεκόρ
150 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα λευκή
300 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα 65% κακάο
½ φάκελος τριμμένο μπισκότο
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και, όταν ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, τη βγάζετε από τη φωτιά και βάζετε τη σοκολάτα μέσα.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Αφήνετε για ένα λεπτό και ανακατεύετε με μια μαρίζ για να λιώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει και εκεί προσθέτετε το μέλι και το κακάο. Με το που ζεσταθούν, βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα με το βούτυρο στο μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάτε τα μπισκότα με το χέρι, τα θέλετε σε χοντρά κομμάτια. Βάζετε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στο μπολ με τα μπισκότα και προσθέτετε το κονιάκ και τα καραμελωμένα φουντούκια. Ανακατεύετε καλά.
Όταν ετοιμάσετε το μείγμα, το βάζετε σε αποσπώμενο τσέρκι ή ταψάκι 26-28 εκ και βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για το ντεκόρ: Στη συνέχεια βάζετε σε κομματάκια την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Λιώνετε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Όταν έχει παγώσει το γλυκό, απλώνετε το μείγμα κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος από πάνω και στη συνέχεια την λευκή σοκολάτα και κάνετε σχέδια και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr