Υλικά
1 χοιρινή πανσέτα 3 κιλά (χ. δέρμα, χ. κόκαλο)
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα ξίδι βαλσάμικο
½ κούπα κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας καπνιστό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα ελαιόλαδο
Διαδικασία
Αλατίζετε αρχικά την πανσέτα. Στη συνέχεια αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε την πανσέτα. Τυλίγετε καλά και βάζετε ή σε μια σακούλα ή σε ένα ταψί και σκεπάζετε, βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζετε την πανσέτα σε ταψί με σχάρα και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί με τη σχάρα και την πανσέτα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βάζετε 2 κούπες νερό στο ταψί και ψήνετε. Ανά διαστήματα ελέγχετε μήπως χρειαστεί νερό το ταψί. Οταν ψηθεί, βγάζετε την καραμελωμένη πανσέτα, αφήνετε στον πάγκο να κρυώσει λίγο και τη βάζετε στον φούρνο να κρυώσει καλά, αλλιώς δεν πρόκειται να κοπεί σε ωραίες φέτες. Κόβετε σε φέτες και στη συνέχεια τις ψήνετε να πάρουν χρώμα στη σχάρα, στο σχαροτήγανο ή στο τηγάνι.
Ολα τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε μέχρι να δέσουν. Σερβίρετε την πανσέτα σε φέτες με τη σάλτσα από πάνω.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- 8 Λέξεις: Στα «μαχαίρια» Ελισάβετ και Ηλιάνα για τα μάτια ενός άνδρα
- Survivor 4: Αυτά τα λεφτά έχει πάρει μέχρι σήμερα ο Αλέξης Παππάς – Ζαλίζουν τα νούμερα
- «Ήθελα να αυτοκτονήσω, κοιμόμουν στο κοιμητήριο»: Σοκάρει η Άννα Φόνσου
- Survivor: Παραμένει η Άννα Μαρία ζευγάρι με τον σύντροφό της; – Τι συνέβη στο παιχνίδι;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr