Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στρώνει το ωραιότερο κυριακάτικο τραπέζι, σερβίροντας κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά.

Υλικά

500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
140 γραμμ. μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
4 λεπτές φέτες ψωμί
400 ml ζωμό μοσχαρίσιο
60 ml ελαιόλαδο
1 αυγό

Για την σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
400 γραμμ. ντομάτα τριμμένη
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
150 γραμμ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
150 γραμμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τις φέτες μπέικον και τις χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ. Για την σάλτσα ντομάτας, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Τοποθετείτε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη μαζί με τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ μαζί με την τριμμένη ντομάτα και τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όση ώρα σιγοβράζει η σάλτσα ντομάτας, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχαρίσιο κιμά, το κιμά μπέικον και το αυγό. Τοποθετείτε το ψωμί μέσα στο κατσαρολάκι με τον μοσχαρίσιο ζωμό, το αφήνετε να μουλιάσει, το στύβετε καλά και το προσθέτετε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον κιμά για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.

Πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα περιμετρικά. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια στην σωτέζα μαζί με τα τυριά, τα κυβάκια φέτας και τα κυβάκια γραβιέρας.

Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210, για 20-25 λεπτά, να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να λιώσουν τα τυριά. Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά κεφτεδάκια φουρνιστά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τρία τυριά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Πιτσάκια με κεφτεδάκια και μοτσαρέλα

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο