Υλικά
550 γραμμ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κύβους
200 γραμμ. μπρόκολο, κομμένο
150 γραμμ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
220 γραμμ. κασέρι ή τσένταρ, τριμμένο
16 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
4 κουταλάκια του γλυκού άνηθο ξερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ
8 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, σε κύβους
2 φύλλα σφολιάτας
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο, το μπρόκολο, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το κασέρι ή τσένταρ, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το αλάτι, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
Απλώνετε το 1ο φύλλο σφολιάτας στην πλαστική του μεμβράνη και το ανοίγετε στην επιφάνεια εργασίας. Με ένα μαχαίρι χαράζετε αριστερά και δεξιά της σφολιάτας λωρίδες, φάρδους 2,5 εκ, προς το κέντρο της ζύμης, ξεκινώντας από τις μακριές πλευρές και αφήνοντας μια κεντρική ζώνη ανέπαφη για τη γέμιση.
Χωρίζετε τη γέμιση σε 2 ίσα μέρη και απλώνετε τη ½ γέμιση στο κέντρο της ζύμης. Αφήνετε 2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάτε να φέρνετε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.
Στο τελείωμα της σφολιάτας περνάτε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα για να σφραγίσετε την πλεξούδα. Μεταφέρετε την πλεξούδα σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφαιρώντας τη μεμβράνη.
Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας. Αλείφετε τις 2 πλεξούδες σφολιάτας με το ασπράδι αυγών και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.