Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτή η νόστιμη και θρεπτική συνταγή που μυρίζει άνοιξη, όπως λέει και το όνομά της, είναι πλούσια σε λαχανικά και γεύσεις.

Υλικά

350 γραμμ. πένες
2 κολοκυθάκια μικρά
6 μανιτάρια
10 ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 κούπα αρακά
1 πιπεριά τσίλι
10 σπαράγγια
5-6 μπουκετάκια μπρόκολο
Βασιλικός
Παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πένες να βράσουν, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια και σοτάρετε για ακόμη 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το μπρόκολο, τον αρακά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις πένες με λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Τουρλού λαχανικών στο φούρνο με μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπριάμ από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Κορωνοϊός: Στροφή σε λαχανικά και φρούτα από τους καταναλωτές

Tinad