ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτή η νόστιμη και θρεπτική συνταγή που μυρίζει άνοιξη, όπως λέει και το όνομά της, είναι πλούσια σε λαχανικά και γεύσεις.

Υλικά

350 γραμμ. πένες
2 κολοκυθάκια μικρά
6 μανιτάρια
10 ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
1 κούπα αρακά
1 πιπεριά τσίλι
10 σπαράγγια
5-6 μπουκετάκια μπρόκολο
Βασιλικός
Παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις πένες να βράσουν, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια και σοτάρετε για ακόμη 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το μπρόκολο, τον αρακά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις πένες με λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα.

Προτεινόμενα για εσάς

Φάτε φρούτα και λαχανικά – Σας κάνουν χαρούμενους

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

«Γκάζωσαν» οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών – Τα στοιχεία

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Λαχανικά: Ποια παχαίνουν σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες ογκρατέν με λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πώς θα συντηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά; Έξυπνες λύσεις