Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Newsroom eleftherostypos.gr

Τελευταίες ημέρες πριν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και αυτή η μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές είναι η τέλεια επιλογή.

Υλικά

300 γραμμ. μακαρόνια της αρεσκείας σας
450 γραμμ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ντοματίνια
½ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό

Διαδικασία

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά, γυρίζοντάς το πλευρά περιστασιακά.

Προσθέτετε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα ντοματίνια, τον ζωμό, το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και το αλάτι.

Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και καλύπτετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια που έχετε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Γαρνίρετε με μαϊντανό ή βασιλικό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες