Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Γευστική σαλάτα οσπρίων από τον Πέτρο Συρίγο, ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο για όσους αγαπούν τα όσπρια.

Υλικά

60 γραμμ. ρεβίθια
100 γραμμ. φασόλια άσπρα
100 γραμμ. φακές
100 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πολύχρωμες πιπεριές
2 ντομάτες χωρίς σπόρια
½ κρεμμύδι
2 κρεμμύδια φρέσκα
2-3 αγγουράκια
2 λεμόνια το χυμό τους
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
10 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 μαρούλι ή 1 ματσάκι ρόκα

Διαδικασία

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα άσπρα φασόλια σε νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζετε σε ξεχωριστά κατσαρολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε και τις φακές και τα μαυρομάτικα σε ξεχωριστά κατσαρολάκια να βράσουν. Παίρνουν από 30-40 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. Προσοχή, όχι να λιώσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τζίντζερ, αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό από λεμόνι και λάιμ.

Σουρώνετε τα όσπρια και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρετε ανακατεύοντας με ρόκα ή μαρούλι. Συντηρείται έως και 3 μέρες στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και ντοματίνια

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα εποχής με κολοκύθα & φέτα

H συνταγή της ημέρας: Η πιο γιορτινή σαλάτα της τελευταίας στιγμής

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με καραμελωμένα μανιτάρια και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα

Η συνταγή της ημέρας: Τονοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με αυγά και ντρέσινγκ μαγιονέζας