Υλικά – Σορμπέ
½ κιλό πεπόνι
2 φλιτζ. νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά (αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη. Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.
Survivor: Όλη η αλήθεια για τις οικειοθελείς αποχωρήσεις
Μέγκαν Μαρκλ: Ζει μεγάλες στιγμές στο πλευρό του Χάρι – Τα ρούχα που σχολιάστηκαν και οι πόζες
Πρίγκιπας Χάρι: Η σκληρή απάντηση στον πατέρα του Κάρολο
Survivor spoiler: Αποχωρεί οριστικά η Σταυρούλα Χρυσαειδή;