Υλικά – τούρτα αμυγδάλου
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 200 ml γάλα
- 2 κ.τ.σ λικέρ πικραμύγδαλο
Για την κρέμα
- 900 ml γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 30 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κόρν φλάουρ
- 5 κρόκοι αυγών
- 70 γρ. βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Βανίλια
Διαδικασία
Για την κρέμα: Βάζουμε ολα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλα να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και με ενα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Τέλος βάζουμε το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο: Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο γάλα με το λικέρ και στρώνουμε σε μια φόρμα αποσπώμενη στρογγυλή στην βάση μπισκότα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και στη συνέχεια άλλη μια στρώση μπισκότα. Έπειτα την υπόλοιπη κρέμα. Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε τη και την προσθέτουμε στο γλυκό, γαρνίρουμε με αμύγδαλα.
Ειδήσεις σήμερα
Η Δούκισσα Νομικού είναι αληθινή star – Στις Κάννες με εντυπωσιακό look
Τατιάνα Μπλάτνικ και Νικόλαος: Ξαναβρήκαν τον έρωτα μετά το διαζύγιο
Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψε ένα απίστευτο περιστατικό στο πλοίο – «Είναι τρομερό» [βίντεο]
Μαρίνα Σάττι: Το νέο τραγούδι που αφιερώνει στον πατέρα της [βίντεο]
Ο Ερμής στον Ταύρο – 4 ζώδια στον έβδομο ουρανό, απροσδόκητα έσοδα στις τσέπες σας
Άρης Σοϊλέδης: Διέγραψε την Μαρία Αντωνά ενώ εκείνη τον ακολουθεί ακόμα [βίντεο]