Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει υπέροχα ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια.

Υλικά

500 γραμμ. ζυμαρικά λιγκουίνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
300 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1/3 φλιτζ. βότκα
2 φιλέτα σολομού, φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μερικά φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα ραντίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε τον κύβο κότας, το σκόρδο, τα μανιτάρια και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

Σβήνετε με τη βότκα και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το σολομό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε τα λιγκουίνι στο τηγάνι με το σολομό και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά. Μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες σολομού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σάλτσα σόγιας και μέλι

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες