ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο φημισμένη μπουγάτσα, της Θεσσαλονίκης, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση… στο σπίτι!

Υλικά

Για την κρέμα
1½ λίτρο γάλα
1 κιλό ζάχαρη
¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά

Για το φύλλο
½ κιλό φύλλο κρούστας
2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο

Για το πασπάλισμα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα. Γυρίζετε ενδιάμεσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την κυλάτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5’ ακόμη.

Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Μπουγάτσα: Η light εκδοχή της που θα λατρέψετε – Χωρίς ζάχαρη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου