Υλικά
300 γραμμ. ψιλοκομμένο μοσχάρι ή χοντροκομμένος κιμάς
1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
4 κουταλιές της σούπας βρώμη
Αλάτι & πιπέρι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ολικής ή φύλλο κρούστας
Σουσάμι
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σοτάρετε το κρέας σε ένα τηγάνι και αφού πάρει χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το πράσο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε προσθέτοντας το τριμμένο κολοκύθι και την κόκκινη πιπεριά.
Αποσύρετε από την φωτιά, καρυκεύετε και προσθέτετε το τυρί κρέμα και την βρώμη. Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 8 ισομερή παραλληλόγραμμα ή το φύλλο κρούστας στα 2 και γεμίζετε κατά μήκος.
Κλείνετε τις άκρες τυλίγοντας σε ρόλο και δίνετε σχήμα σαλιγκαριού. Αλείφετε με νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε αναλόγως, στους 200 για 20 λεπτά τη σφολιάτα, και στους 180 για 17-20 λεπτά το φύλλο κρούστας.