Υλικά – Ψωμάκια μαργαρίτα
300 ml χλιαρό νερό
1κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 ml ελαιόλαδο
600 γραμμ. σκληρό αλεύρι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Αφού έχει φουσκώσει λαδώνουμε ελαφριά τα χέρια μας και τον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε σε 6 μέρη, πλάθουμε στρογγυλές μπάλες και τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα μαργαρίτας. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει ξανά.
Όταν είναι έτοιμα, αλείφουμε με νερό με τη βοήθεια ενός πινέλου όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα ψωμάκια βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ειδήσεις σήμερα
Στάθης Σχίζας για το δημοσίευμα «θερμές αγκαλιές και παθιασμένα γλωσσόφιλα» – «Για τον Θεό! Ντροπή!»