Ελεύθερος Τύπος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Το Λιμάνι»: 40 χρόνια και το ταξίδι στην απόλαυση συνεχίζεται

Newsroom eleftherostypos.gr

Το 1980 η ψαροταβέρνα «Το Λιμάνι» έριξε άγκυρα στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, συνεχίζει το ταξίδι στη γεύση. Με σεβασμό στην παράδοση, αγάπη και μεράκι, μαγειρεύοντας απλά, καθημερινά  και χρησιμοποιώντας εποχικά υλικά, στόχος είναι να αναδεικνύεται το γευστικό μεγαλείο που κρύβει η ελληνική γη.

Στο εστιατόριο σερβίρονται φρέσκα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, μαγειρευτά, ποικιλία μεσογειακών γεύσεων εξαιρετικής ποιότητας, καθώς και κρεατικά, πάντα με αγνά υλικά εποχής και υπέροχη θέα δίπλα στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές παραδοσιακές ψαροταβέρνες της περιοχής. Μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι άνθρωποι μεταφέρουν «την σκυτάλη της γεύσης» από γενιά σε γενιά. Έτσι ο Γεώργιος Κοψολαίμης, μυήθηκε από μικρός στα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας. Οι πειραματισμοί του συνεχίστηκαν και έτσι μια από τις σπεσιαλιτέ του, η ξακουστή μακαρονάδα του Γιώργου, με θαλασσινά, έκανε πολλούς να της έχουν δώσει πρώτη θέση στη λίστα των προτιμήσεών τους.

Καθώς τα χρόνια περνούν τα 4 παιδιά της οικογένειας υιοθετούν σιγά σιγά την αγάπη και το μεράκι για το καλό φαγητό από τους γονείς τους, καθώς και την κυρία Παναγιώτα, που επιμελείται τα μαγειρευτά.Το κάθε ένα παιδί συνεισφέρει με το δικό του τρόπο: η Κατερίνα στην υποδοχή των πελατών, ο Δημήτρης στα γλυκά, η Ματίνα στις μακαρονάδες και τα αχνιστά μύδια, η Μικαέλα στο πότισμα των λουλουδιών.

INFO

52οχλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής, Τηλ. 22910 41052

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

«Las Hotel & Spa»: Η απόλυτη εμπειρία διαμονής, χαλάρωσης & γεύσης

«ΜΑΝΗΜΑΝΗ»: Απόλαυση στον καταπράσινο κήπο

Το «Dal Professore» μετακόμισε στην Κηφισιά

«Mystilli»: Η Αδριανού βρήκε το γευστικό της στέκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το «Σαρδελάκι» απέκτησε «αδερφάκι» στα Βόρεια Προάστια

«The Albion»: Φαγητό και ποτό στον πιο δροσερό κήπο της Αθήνας

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»: Υπέροχη θέα, καλοκαιρινό μενού

«Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ»: Ο νέος προορισμός για γαστρονομικές και fine drinking εμπειρίες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Βόλος: «Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας που… βιάστηκε να ανοίξει

Tinad