Έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια, ο pastry chef άφησε ένα μεγάλο κενό. Για την ιστορία, ο ίδιος δημιούργησε το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο στις αρχές του 1970 ενώ εργαζόταν στο Le Beccherie, διάσημο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας.
Το όνομα φαίνεται ότι προέρχεται είτε από μια μαντάμ οίκου ανοχής του Τρεβίζο του 19ου αιώνα, είτε από τη Σιένα τον 17ο αιώνα προς τιμή του Μεγάλου Δούκα.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του επιδορπίου με γεύση καφέ με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol.
Εκείνη πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ποιος ήταν ο «πατέρας» του τιραμισού, Roberto Linguanotto
Ο Linguanotto φέρεται να ήταν δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων του, παρά το γεγονός ότι ήταν ντροπαλός και συγκρατημένος.
Είχε περάσει αρκετά χρόνια δουλεύοντας στο εξωτερικό, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, στο Βένετο.
Αποτίοντας φόρο τιμής στον Linguanotto, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο Luca Zaia είπε: «Συμπάσχω στο πένθος για τον θάνατο του Roberto Linguanotto, ο οποίος είχε σημαντική επίδραση στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής».
Ειδήσεις σήμερα
Σταμάτης Γονίδης: Το ατύχημα και οι φρικτοί πόνοι που τον έχουν καθηλώσει
Ασταμάτητη η Αθηνά Οικονομάκου – Οι νέες φωτογραφίες με τον Τσερέλα
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το σαλόνι της έχει αλλάξει όψη – Η νέα φωτογραφία που το μαρτυρά