Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ιταλική φοκάτσια από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Βαθμός: 1

Μερίδες: 12

Χρόνος: 65’

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μαγιά

1κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1κουταλιά της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

230 ml χλιαρό νερό

100 ml γάλα

Ελαιόλαδο για το ταψί

Ντοματίνια

Θυμάρι

Flakes αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό στον κάδο του μίξερ (αν δεν έχουμε, το κάνουμε σε λεκάνη και μετά στο χέρι), ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή πιρούνι τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η ζύμη μας μια μπάλα και δεν κολλάει στα τοιχώματα. Aν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά ως 1 ώρα να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρογγυλό ή πυρέξ πάνω από 35 εκ. αφού έχουμε βάλει αρκετό λάδι να πάει παντού και στα τοιχώματα αλλά και στον πάτο να έχει αρκετό (αυτό το ψωμί θέλει αρκετό λάδι). Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη να πάει παντού. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση πιέζοντάς τα στη ζύμη, στη συνέχεια το θυμάρι και το αλάτι. Αφήνουμε για 20 λεπτά με 30 να φουσκώσει πάλι η ζύμη σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Πανεύκολο και γρήγορο παγωτό πραλίνα φουντουκιού από τον Πέτρο Συρίγο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κυριακάτικο τραπέζι: Καρμπονάρα-ποίημα από τον Μιχάλη Μαργαρίτη

4 ιδέες για πρωινό που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο

Σε μόλις 10′ φαρφάλες με τόνο και μυρωδικά – Προτείνει ο Πέτρος Συρίγος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με τζίντζερ και μέλι

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα αμυγδάλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τι ψάξαμε στο Google το 2020: Τσιόδρας-Χαρδαλιάς, webex, φραπόγαλο και… επακούμβηση οι e-αναζητήσεις μας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα οφέλη της πρωτεΐνης στο πρωινό – 5 υπέροχες συνταγές!

Δημήτρης Ντόγκας

«Πρωινό»: Η Νάνσυ Παραδεισανού φεύγει, ο Πέτρος Συρίγος έρχεται