«Κατά βάσιν, παράγοντες όπως είναι οι υπεριώδεις ακτίνες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς και το να βρίσκεται κανείς συχνότερα σε εξωτερικούς χώρους κατά τις θερμότερες εποχές, βοηθούν στην επιβράδυνση της συχνότητας μόλυνσης», δήλωσε ο λοιμωξιολόγο Ουλφ Ντίτμερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Έσσεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
«Αυτό το πλεονέκτημα θα μπορούσε τώρα – και αυτό είναι το επικίνδυνο – να εξανεμιστεί από τις μεταλλάξεις. Γνωρίζουμε για τους κορωνoϊούς ότι η τιμή R, δηλαδή ο ρυθμός αναπαραγωγής τους, μειώνεται σημαντικά την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω αυτών των παραγόντων, δηλαδή έχουμε μείωση κατά 0,5 τουλάχιστον της τιμής αυτής, ίσως και ακόμη περισσότερο. Και αυτό είναι ήδη αρκετά πολύ.
Ωστόσο, λόγω της πιο εύκολα διαδιδόμενης παραλλαγής B.1.1.7 του κορωνοϊού, οι εποχικές επιδράσεις ενδέχεται να μην επαρκούν για να πέσει μακροπρόθεσμα η τιμή R κάτω από το όριο του 1, κάτω από το οποίο επιβραδύνεται η πανδημία», όπως εξήγησε ο Ντίτμερ.
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Lockdown: Σήκωσαν ρολά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής – Βόλτα σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους για τους Αθηναίους
- Εκτάκτως στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά
- 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η γαλανόλευκη κυματίζει σε όλο τον κόσμο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr