Ενδεικτικό είναι ότι για την αντιμετώπιση των κρίσεων το 50% εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό και μόνο το 27,8% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης στο θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας η διαφορά είναι 30 μονάδες υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για την ακρίβεια, που αποτελεί ένα θέμα το οποίο πλήττει τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, και πάλι η διαφορά είναι υπέρ του πρωθυπουργού.
Στοίχημα η σύγκλιση με την Ευρώπη
Βεβαίως, υπάρχουν απαιτήσεις των πολιτών από την κυβέρνηση, καθώς το 35% πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και το 25% θεωρεί πως κάνει ό,τι μπορεί, αλλά στο ερώτημα «πώς θα ήταν τα πράγματα αν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση», μόνο το 22% απαντά ότι θα πήγαιναν καλύτερα και το 44,2% πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα.
Τα δημοσκοπικά αυτά ευρήματα αποτυπώνουν τη συνολική εικόνα, σύμφωνα με την οποία παρά τη φυσιολογική φθορά που υφίσταται, η κυβέρνηση έχει μια διαφορά άνω των οκτώ μονάδων στην πρόθεση ψήφου, όσο δηλαδή ήταν και το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.
Η αντιπολίτευση δεν διαθέτει προγραμματικές θέσεις και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Αντιθέτως, έχει επιστρέψει στη λογική τους λαϊκισμού, της δημαγωγίας και των απατηλών υποσχέσεων του 2015. Η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι είναι μια τετραετία γεμάτη εμπόδια, αλλά είναι βέβαιο ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα. Και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.