Και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς καθημερινά δημοσιεύονται νέες επιστημονικές μελέτες που έχουν ουσιαστικές διαφορές και ως προς το χρόνο ανοσίας, αλλά και ως προς τον τρόπο δράσης του ιού και το πόσο επιδρούν έναντι αυτού τα μέτρα πρόληψης. Οταν, μάλιστα, για παράδειγμα, άλλα λέει η μία εταιρία για τη μετάλλαξη Ομικρον και το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου στη νέα παραλλαγή και άλλα η άλλη είναι εύλογο να δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο που δεν ξέρει τι να πιστέψει.
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και σε επίπεδο κρατών, ακόμα και εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού που μέχρι τώρα ήταν αορίστου χρόνου και τώρα η Κομισιόν προτείνει 9μηνη διάρκεια και ορισμένες χώρες να ζητούν 12μηνη ισχύ. Κοινή συνισταμένη όλων των επιστημόνων είναι όμως ότι πλέον η ανοσία φθίνει από ένα σημείο και μετά και για το λόγο αυτόν και η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ του μικρότερου χρονικού διαστήματος που μπορεί να είναι το 7μηνο ή το 6μηνο.
Αλλωστε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι μόνο για να μπορείς να ταξιδεύεις ή να κινείσαι ελεύθερα στα καταστήματα, αλλά πρέπει να αποτυπώνει και την πραγματική ανοσία του κατόχου του ώστε να προστατεύεται η δημόσια υγεία.
Αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους
Επομένως, απαιτούνται καθαρές αποφάσεις, αλλά και ξεκάθαρες εξηγήσεις στους πολίτες για τις επιστημονικές μελέτες, ώστε να μην προκαλείται δυσπιστία και να μη δίνεται άλλοθι σε αντιεμβολιαστές. Με απλά λόγια, χρειάζεται μια ενιαία φωνή για την πανδημία.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter