Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει υπουργική απόφαση για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την πρόληψη ελέγχων. Επίσης ζήτησε να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας από την κατασκευάστρια εταιρεία της παιδικής χαράς και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία η έκθεση αυτοψίας και η ιατροδικαστική έρευνα της 8χρονης.
Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, και ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει τι συνέβη με τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, που με την ιδιότητα του δικηγόρου συνόδευσε τον 62χρονο συλληφθέντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο κ. Κυριζίδης επισήμανε πως η παιδική χαρά έχει την απαραίτητη πιστοποίηση και σε έλεγχο που έγινε λίγα 24ωρα πριν το ατύχημα είχε αποφασιστεί να αφαιρεθεί ένα άλλο παιχνίδι που θεωρήθηκε επικίνδυνο. «Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά σε αυτή την ιστορία» σημείωσε.
Πρόσθεσε δε ότι το συγκεκριμένο πάρκο δέχεται καθημερινά πολλά παιδιά και είναι ένα από αυτά που αναμένεται να ανακαινιστεί ολικώς.
Εθνικό «φρένο» στις αυξήσεις ρεύματος ανακοινώνει ο Μητσοτάκης