Η Ευαγγελία Γεωργακοπούλου επέλεξε έναν μοναδικό τρόπο για να «στολίζει» τα χειροποίητα κοσμήματά της, κάνοντας ορατή την ομορφιά σπάνιων πεταλούδων απ’ όλο τον κόσμο.
«Η ιστορία μας ξεκινά από την αγάπη και τον θαυμασμό προς τη φύση, που μας εμπνέει για να δημιουργούμε μοναδικά, χειροποίητα κοσμήματα. Η ζωή του μαγικού εντόμου βρίσκεται σε συνεχή μεταμόρφωση, μέχρι που η χρυσαλλίδα μεταβάλλεται ριζικά σε πεταλούδα. Η δική μας συμβολή στη μεταμόρφωση αυτή είναι να μετατρέψουμε την ομορφιά της σε κάτι αιώνιο, συνδυάζοντάς την με την αγάπη μας για την κοσμηματοποιία» αναφέρει η δημιουργός.
Θεσσαλονίκη: Προωθώντας τον αγώνα για τη διατήρηση σπάνιων ειδών
Πλατφόρμα για ψηφιακές δίκες και διαθήκες το 2026 - Τι λέει ο Ιωάννης Μπουγάς στον ΕΤ
Όπως διευκρινίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πεταλούδες που χρησιμοποιεί προέρχονται αποκλειστικά από πιστοποιημένες φάρμες από όλο τον κόσμο, οι οποίες συμβάλλουν στην διάσωση της πεταλούδας και των σπάνιων ειδών της. Στις φάρμες αυτές οι πεταλούδες εκτρέφονται και έπειτα αφήνονται ελεύθερες στη φύση ενώ τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους, συλλέγονται και πωλούνται καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα πολύτιμα και πολύχρωμα φτερά τους.
«Τέτοια αγροκτήματα πεταλούδας υπάρχουν σε διάφορες χώρες συντελώντας ενεργά στην ενίσχυση της διατήρησης των ποικίλων ειδών πεταλούδας» λέει η κ. Γεωργακοπούλου η οποία ξεκίνησε να κοσμεί τις δημιουργίες της με αληθινά φτερά πεταλούδας μετά από φυσικό θάνατο, με τη συμβολή και της Αιμιλίας Παπουτσή.
Για τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και τους σελιδοδείκτες της, η χειροτέχνης, αφού συντηρεί με ειδική επεξεργασία τα φτερά, τα καλύπτει με ρητίνη και προσθέτει μετά γάντζους από υποαλλεργικό χειρουργικό ατσάλι. Παράλληλα, δημιουργεί και μικρούς θόλους με πεταλούδες και άλλα έντομα όπως μέλισσες.
«Έχω χρησιμοποιήσει σε θόλους μέλισσες που είχα βρει νεκρές στη Χαλκιδική και άλλα έντομα που εντοπίζω δίπλα στην περιφερειακή! Εχω φτιάξει και σκουλαρίκια με τα διάφανα φτερά τζιτζικιών, με κουκούλια μεταξοσκώληκα και με φτερά παγωνιών» αναφέρει προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν οικολογικό τρόπο για τη διατήρηση των διαφόρων ειδών εντόμων μέσα από την ανάδειξή τους.
Ειδήσεις σήμερα
Κρήτη: Τ’ Ανώγεια κέρδισαν την πρωτιά… να ντυθούν στα λευκά [Εικόνα]
«Ρήμαζε» σπίτια στην Θεσσαλονίκη με λεία χρήματα, κοσμήματα και τραπεζικές κάρτες
«Τσουχτερό» κρύο στην Ξάνθη: Έδειξε -8.5c το θερμόμετρο στον Δαφνώνα