Η Δομή “Εις το όνομα του Άλκη”, που συστήθηκε κάποιους μήνες μετά το απεχθές συμβάν το οποίο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις προκειμένου να τιμήσει αφενός τη μνήμη του νεαρού φιλάθλου του Άρη αλλά και για να στείλει για μια ακόμη φορά ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.
Μετά από πολύμηνες προσπάθειες των υπευθύνων της Δομής η Ελληνική Πολιτεία όρισε την 1η Φεβρουαρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου.
Στόχοι του αγώνα, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι να τιμηθεί η Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, η μνήμη του Αλκιβιάδη Καμπανού, αλλά να σταλεί και το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει – δεν σκοτώνει.
Σύμφωνα με το voria.gr, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και θα έχει δύο κατηγορίες των 5 και 10 χλμ.
Το σημείο αφετηρίας για τα 10 χλμ θα είναι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την εκκίνηση να δίνεται στις 11 το πρωί.
Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στην οδό Καμπανού και εκεί χωρίς να σταματήσουν θα αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας.
Ο δρόμος των 5 χλμ θα έχει ως εκκίνηση τη διασταύρωση Πλαστήρα με Άλκη Καμπανού στις 11:20.
Ο τερματισμός και των δύο αγώνων θα είναι στο Άγαλμα Αλεξάνδρου.
Σέλι: Γιατί έμπειροι διασώστες κρατούν επιφυλάξεις για την εκδοχή του νεαρού χιονοδρόμου;
Οι συμμετέχοντες θα φορούν φανέλες με τα χρώματα της επιλογής τους αλλά όλοι θα φέρουν συμβολικά το νούμερο 19, την ηλικία δηλαδή που είχε ο Άλκης.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Δομής, στόχος είναι ο αγώνας να γίνει θεσμός και του χρόνου να διεξαχθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ.
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συμβολική δράση στο σημείο της δολοφονίας στις 8 το απόγευμα, οπότε θα ανάψουν 19 κεριά στη μνήμη του Άλκη και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Επίσης ανά μία ημέρα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου θα δημοσιεύονται τα εννέα τραγούδια που γράφτηκαν στη μνήμη του Άλκη.
Σε στάσεις του ΟΑΣΘ θα αναγράφεται στους ηλεκτρονικούς πίνακες το μήνυμα: «Ο αθλητισμός ενώνει δεν σκοτώνει», ενώ ανάλογη πρόταση έγινε και προς το Μετρό για να περνά το ίδιο μήνυμα μέσα στους συρμούς.
Η δομή ζήτησε από τη Super League την 20ή και 21η αγωνιστική να προβληθεί στα matrix των γηπέδων στο 19ο λεπτό το μήνυμα “1η Φεβρουαρίου Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου – Ο αθλητισμός ενώνει – δεν σκοτώνει”.
Επιπρόσθετα, φίλαθλοι που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες θα μπορούν να φωτογραφίζονται και να στέλνουν το υλικό στα social media της Δομής προς δημοσίευση.
«Στόχος μας είναι να πραγματοποιούμε ενέργειες και δράσεις για να μην μένουν κούφιες οι ευχές» υπογράμμισε ο Λευτέρης Παπάς, εμπνευστής και πρόεδρος του ΔΣ του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου.
Επισήμανε ακόμη ότι η δομή έδωσε έναν αγώνα 20 μηνών προκειμένου η πολιτεία να θεσπίσει την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου, κάνοντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά τόσο στον αγώνα όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες τις οποίες χαρακτήρισε πολύχρωμες και πολυσυλλεκτικές.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Λιάγκας: Δεν βάζει νερό στο κρασί του – Τι ζητά από τον ΑΝΤ1 και καθυστερεί η αλλαγή ώρας