Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε, μάλιστα, ένα σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια που θα στηρίζεται στο απολυτήριο Λυκείου και «θα προκύπτει βάσει της συνολικής επίδοσης του μαθητή στα τρία τελευταία έτη».
Κίνηση τώρα: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
«Από το 2009, που κάναμε τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, λέω ότι αυτό το σύστημα με τις Πανελλήνιες δεν τραβάει άλλο. Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, είναι σκληρό, είναι αναξιόπιστο. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα παιδί σε μια εξέταση ενός τριώρου που μπορεί να συμβεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
«Τις δυνατότητες που έχει ένα παιδί στα τρία χρόνια της απόδοσής του και τις επιδόσεις του στο Λύκειο θα έπρεπε να κοιτάμε. Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Έτσι λειτουργούν μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Σου ζητάνε, δηλαδή, το απολυτήριό σου και τη βαθμολογία σου στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Εκεί λοιπόν έχουν μια εικόνα σου και οι σχολές οι οποίες έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν να το ανοίξουν και κάνουν και μια πρόσθετη εξέταση σε κάποια αντικείμενα, εφόσον χρειάζεται», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.
«Στις περισσότερες σχολές δεν χρειάζεται αυτό και ο τρόπος που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο είναι η ταυτότητά σου, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό, ας το πούμε έτσι, απολυτήριο», συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Ειδήσεις σήμερα
Ο Μητσοτάκης δεν αποκλείει συνάντηση με τους αγρότες από τα μπλόκα – Την Τρίτη οι αποφάσεις
Εθνική τραγωδία στη Χιλή: Συγκλονίζουν οι αφηγήσεις όσων έζησαν τον πύρινο εφιάλτη
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Έχει ξεκινήσει θεραπεία