Μαζί τους στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας ήταν και η μητέρα της άτυχης 19χρονης, η κ. Μαρία Καρυστιανού, όπως αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας onlarissa.gr.
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης πως «η Μάρθη δεν πρόλαβε να κλείσει τα 20 της χρόνια. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι η κακουργηματική συμπεριφορά πολιτικών προσώπων, κυβερνήσεων, κρατικών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που τελικά οδηγούν στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής και τόσων συνανθρώπων μας και τόσο νέων παιδιών, θα λάβει τέλος… Η μητέρα της Μάρθης είναι αποφασισμένη αυτό τον αγώνα να τον δώσει μέχρι τέλους…»
Από την πλευρά της η κ. Καρυστιανού είπε πως «παρόλο το πένθος και τον θρήνο μας έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε ξεκινήσει και το δημοψήφισμα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Θέλουμε την τιμωρία αυτών που ευθύνονται. Να μην ασχολούμαστε μόνο με τους τελευταίους αλλά και με τους πρώτους».
Ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Δημήτρης Ζιούβας, είπε μεταξύ άλλων ότι «γνωρίζαμε ότι η διαφθορά σκοτώνει την ανάπτυξη, σκοτώνει τη Δημοκρατία. Στις 28 Φεβρουαρίου το βράδυ σκότωσε και 57 συνανθρώπους μας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την κατηγορία, μία κατηγορία που πρέπει να αναζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο για πράξεις του μοιραίου σταθμάρχη και όποιων συναδέλφων του, αλλά και για παραλείψεις ψηλότερα από τον σταθμάρχη, στις διοικήσεις του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για παραλείψεις που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια και οδήγησαν σωρευτικά, πολλαπλά και από κοινού στη δολοφονία αυτών των παιδιών».