Σε μια συγκλονιστική τελετή, η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον «Στρατηγό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζο. Χιλιάδες φίλαθλοι, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο.
Η σορός του «Στρατηγού» τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι τον αγάπησαν να του πουν το δικό τους «αντίο». Οι ουρές έξω από τη Μητρόπολη ήταν ατέλειωτες, μαρτυρώντας την τεράστια αγάπη που έτρεφε ο κόσμος για τον Μίμη Δομάζο.
Ο Μίμης Δομάζος, πέρα από ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ήταν και ένα σύμβολο για ολόκληρη τη γενιά του. Με την ηγετική του προσωπικότητα και το πάθος του για το παιχνίδι, κατάφερε να σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απώλειά του αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό αθλητισμό και θα αφήσει ένα κενό που δύσκολα θα καλυφθεί. Ο Μίμης Δομάζος θα ζει πάντα στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων.
Η τρίτη κόρη του Μίμη Δομάζου, Πόπη, που απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του, Ηώ συγκίνησε λέγοντας στον επικήδειο ότι:«Σήμερα αποχαιρετάμε αυτό το πεισματάρικο αγόρι που δεν έμαθε ποτέ να χάνει. Το αγόρι γεμάτο ήθος. Έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ακόμα και τώρα προπονούσε μικρά παιδιά δωρεάν. Νιώθω τόσο τυχερή που έχω πάρει το πείσμα, το πάθος και τη δοτικότητά του. Είσαι ο καλύτερος πατέρας όλου του κόσμου. Η θέση σου θα σε περιμένει. Σήμερα θρινεί και πονάει όλη η Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την μητέρα μου Ηώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα του τα παιδιά και τις υπέροχες οικογένειες του. Έκανε ξαφνική ντρίμπλα και μας άφησες. Η απουσία σου αναντικατάστατη. Αυτό που πάντα που σου έλεγα. Σε αγαπάω για το τώρα, το μετά και το πάντα. Μέχρι να σε συναντήσω ξανά θα σε ψάχνω παντού. Καλό ταξίδι πατέρα».
Γιάννης Αλαφούζος: «Τον έλεγαν κοντό, αλλά ήταν γίγαντας»
«Τον έλεγαν στρατηγό. Προσωνύμιο απόλυτα ταιριαστό για την παρουσία του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εντός αγωνιστικού χώρου ήταν αυτός που έπαιρνε τον Παναθηναϊκό μας από το χέρι. Εκτός αυτόν ήταν εκείνος που ήταν ηγέτης στα αποδυτήρια. Είχε την ευλογία του ταλέντου, τη θέληση να το εξελίξεις. Την καρδιά του ατρόμητου μπροστάρη. Ενέπνευσε εκατομμύρια φιλάθλων και έγινε συνώνυμο της ποδοσφαιρικής αυθεντίας. Σε εμάς στον Παναθηναϊκό έγινε η σημαία μας. Μας επέτρεψε να κάνουμε όνειρα μεγαλύτερα από εκείνα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Όπως εκείνο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ. Τον έλεγαν κοντό, αλλά ήταν γίγαντας. Χρέος μας να μείνει για πάντα στις μνήμες όλων μας».
Κωνσταντίνου: «Καλό παιχνίδι στο απέραντο γήπεδο του παραδείσου»
«Δυστυχώς στο μεγάλο μας παιχνίδι νικητής είναι ένας. Ήσουν ατρόμητος. Παθιασμένος για τις νίκες. Κέρδιζες το σεβασμό των αντιπάλων σου. Ήσουν πειθαρχημένος στον στόχο σου και όλη σου η ζωή ήταν το ποδόσφαιρο. Πάντα ήσουν σωστός και μετρημένος. Κάθε Κυριακή ερχόταν ο κόσμος να σε δει και έλεγαν ότι πάμε να δούμε τον Δομάζο και την παρέα του.
Σε κάθε προπόνηση, εμείς οι συμπαίκτες σου, παίρναμε δύναμη από εσένα. Είναι αυτή η παρέα που οδήγησε στην μεγαλύτερη διάκριση που έφτασε ποτέ ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός με εσένα αρχηγό έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άγιαξ.
Θα συνεχίσεις και θα είσαι πηγή έμπνευσης για τους νέους αθλητές. Ένας μύθος που κόσμισε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Για εμάς τους φίλους μας ήσουν ο Μίμης μας. Μία φιλία που δεν χάθηκε ποτέ. Όλοι εμείς δίνουμε ραντεβού κάθε Κυριακή στα γήπεδα. Κάθε φορά που φεύγει ένας συναθλητής μας αισθανόμαστε το κενό γιατί κάτι λείπει. Τώρα το κενό θα είναι μεγάλο. Καλό παιχνίδι στο απέραντο γήπεδο του παραδείσου».
Ιωαννίδης: «Έφυγε για πάντα, αλλά δε θα ξεχαστεί ποτέ»
«Είναι δύσκολο για εμάς τους νεότερους να μιλήσουμε για τον Μίμη Δομάζο. Είναι αδύνατον ποδοσφαιριστής της γενιάς μας να μην έχει ακούσει ιστορίες από συγγενείς του για τον Μίμη Δομάζο. Κατάφερε πολλά στην καριέρα του και ενέπνευσε πολλούς νέους. Η απώλειά του είναι μεγάλη για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έφυγε για πάντα, αλλά δε θα ξεχαστεί ποτέ».
Πάτρα: Τι λέει η μητέρα του 20χρονου φοιτητή που πέθανε από μηνιγγίτιδα
Αντωνιάδης: «Τι θα κάνω εγώ ένας κανονιέρης χωρίς τον στρατηγό μου»
«Τι θα κάνω εγώ ένας κανονιέρης χωρίς τον στρατηγό μου. Είσαι και θα είσαι το απόλυτο σύμβολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν ήρθα από την Ξάνθη ήσουν εκεί για να με υποδεχτείς. Έκτοτε δεν χωρίσαμε ποτέ. Σήμερα δεν μπορώ να είμαι δίπλα σου όπως κάναμε όλοι στις δύσκολες στιγμές μας. Κάποια στιγμή θα ανταμώσουμε. Ποιος ξέρει μπορεί να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο. Ποιος ξέρει μπορεί να είσαι εσύ ο ψηλός και εγώ ο κοντός. Καλό σου ταξίδι κοντέ γίγαντα Μίμη Δομάζο».
Απόστολος Κόντος: Ήσουν η δύναμη που μιλούσες λίγο αλλά έλεγες πολλά με τον τρόπο σου
Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής τόνισε ότι ο Μίμης Δομάζος θα μείνει αθάνατος. «Ήσουν η δύναμη που μιλούσες λίγο αλλά έλεγες πολλά με τον τρόπο σου» είπε μεταξύ άλλων.
Μίμης Δομάζος: Η τελευταία στάση του «Στρατηγού» στο γήπεδο της Λεωφόρου
Νωρίτερα η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών του Παναθηναϊκού έφτασε λίγο μετά τις 08:00 έξω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» και σταμάτησε μπροστά από τη Θύρα 3, όπου ο Παναθηναϊκός είχε τοποθετήσει απ’ το Σάββατο (25/1) ένα μεγάλο λάβαρο με φωτογραφία του Δομάζου, που σήκωνε ένα απ’ τα αμέτρητα τρόπαια που κατέκτησε με το «τριφύλλι».
Με την άφιξη της σορού του (το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με μία πολύ μεγάλη σημαία του Παναθηναϊκού) απ’ τα μεγάφωνα του γηπέδου άρχισε να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού, ενώ από το μάτριξ του γηπέδου προβάλλονταν στιγμές από την ένδοξη πορεία του Δομάζου στο «τριφύλλι».
Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτισε έξω απ’ το ιστορικό «σπίτι» του Παναθηναϊκού φωνάζοντας «αθάνατος» και το όνομά του, ενώ η τρίτη κόρη του Πόπη Δομαζου, εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον κόσμο για τις εκδηλώσεις αγάπης προς τον «Στρατηγό».
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο πατέρας μας, ο πατέρας μου, είναι εδώ. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο. Όλη η Ελλάδα θρηνεί. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σας ευχαριστούμε όλους», τόνισε χαρακτηριστικά αφήνοντας δύο λουλούδια στο φέρετρο.
Συντετριμμένη η κόρη του, Πόπη Δομάζου, έξω από τη Λεωφόρο: «Ο πατέρας μου είναι εδώ»
Η σορός του Μίμη Δομάζου έφτασε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας… Μαζί του ήταν και η κόρη του, Πόπη Δομάζου, η οποία συντετριμμένη μίλησε στους δημοσιογράφους.
«Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ! Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο, με συγχωρείτε. Ο πατέρας μας, ο πατέρας μου είναι εδώ! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί… Πραγματικά, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο! Μέσα από την καρδιά μας, σας ευχαριστούμε όλους. Ο πατέρας μου είναι εδώ! Ήταν τα πάντα! Δεν μπορώ άλλο να σας μιλήσω, σας ευχαριστώ πολύ όλους», είπε συγκινημένη η Πόπη Δομάζου.
Μίμης Δομάζος: Η συγκίνηση απο τα εγγόνια του στο τελευταίο «αντίο» – «Ήταν ένας πολύ καλός παππούς, καλός οικογενειάρχης»
Απο νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και γνωστοί για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Μίμη Δομάζο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Τα εγγόνια του Μίμη Δομάζου και της Βίκυς Μοσχολιού, μίλησαν στις κάμερες για τον παππού τους, που τόσο αγαπούσαν.
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει και έχει έρθει εδώ μαζί μας. Δίνει δύναμη και σε εμάς» ανέφερε αρχικά η εγγονή του Μίμη Δομάζου και σε άλλο σημείο πρόσθεσε, «Ήταν ένας πολύ καλός παππούς, πολύ καλός οικογενειάρχης. Στα πάντα πολύ καλός».
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σας μιλήσαμε εμείς τώρα γιατί οι υπόλοιποι είναι αρκετά συγκινημένοι. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ευχαριστούμε και εσάς που είστε εδώ από το πρωί και κάνετε τη δουλειά σας άριστα. Τι να πω. Είμαστε όλοι πάρα πολύ στεναχωρημένοι…
Ήταν και ο παππούς και η γιαγιά μας άριστοι σε αυτό που έκαναν αλλά εμείς τους βλέπαμε πάντα σαν οικογένεια. Δε μπορούσαμε να τους δούμε αλλιώς. Ήταν ο παππούς και η γιαγιά μας, και ευχόμαστε να είναι πολύ καλά εκεί που είναι» ανέφερε από τη δική του πλευρά ο εγγονός του Μίμη Δομάζου.
Δείτε το βίντεο:
Μίμης Δομάζος: Δείτε δηλώσεις φίλων και συγγενών
Επώνυμοι κι ανώνυμοι, φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και άλλων ομάδων, βρέθηκαν στη Μητρόπολη για να που το ύστατο χαιρετισμό στον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και συμπαίκτης του Μίμη Δομάζου, Τάκης Οικονομόπουλος, o Νίκος Καρούλιας, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, οι Βαζέχα και Βάντσικ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντανιέλ Μπατίστα, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τάκης Φύσσας, ο Γιάννης Γκούμας, αλλά και άλλοι επώνυμοι πήγαν στην Μητρόπολη για να αποχαιρετίσουν τον θρύλο του Παναθηναϊκού.
Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Κελεσίδης, Αντώνης Γλύκας και Ανδρέας Μπονόβας βρέθηκαν επίσης στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως και ο μεγάλος συμπαίκτης του Μίμη Δομάζου στον Παναθηναϊκό, Τότης Φυλακούρης, αλλά και άλλος τερματοφύλακας της ομάδας του Γουέμπλεϊ, Βασίλης Κωνσταντίνου.
Στεφάνια έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι Βετεράνοι της ομάδας, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Μάριος Ηλιόπουλος, οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οικογένεια Μίμη Παπαϊωάννου, αλλά και πολλές άλλες ομάδες, όπως και πολιτικοί (ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας).
Με το πέρας της ώρας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού έκαναν την εμφάνισή τους στη Μητρόπολη Αθηνών. Μεταξύ αυτών, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο νυν προπονητής του “τριφυλλιού”, Ρουί Βιτόρια, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Ζέκα και Σένκεφελντ, ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο θρύλος της Εθνικής μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης.
Φίλαθλος του Ολυμπιακού αποχαιρετά τον Μίμη Δομάζο: «Ήταν παιχτούρα και θα ζει στις καρδιές μας»
Η οικογένεια, οι φίλοι και όσοι αγάπησαν τον Μίμη Δομάζο και το ταλέντο του, αποχαιρετούν σήμερα τον άνθρωπο που χάρισε αμέτρητες στιγμές συγκίνησης στο ελληνικό ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Ανάμεσα σε όσους συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, ήταν και ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλησε να πει το δικό του “αντίο” στον “Στρατηγό”.
«Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και φίλαθλος, αλλά αγάπησα τον “Στρατηγό” και τον πρόλαβα. Ήταν παιχτούρα και θα μείνει στις καρδιές και των Ολυμπιακών και των Παναθηναϊκών και των ΑΕΚτζήδων και των ΠΑΟΚτζήδων. Ήταν παιχτούρα και θα ζει στις καρδιές μας. Αυτός ήταν» τόνισε ο ίδιος δείχνοντας στην κάμερα κοινή τους φωτογραφία.
Δείτε φωτογραφίες
Μίμης Δομάζος: Οι σύζυγοι του τελευταίου «στρατηγού»
Για την μεγάλη αθλητική πορεία του Μίμη Δομάζου, η πρόσφατη απώλεια του οποίου συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό αφού σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, έχουν γραφτεί πολλά τις τελευταίες ημέρες. Όμως εκτός από την πρώτη “ερωμένη” του την μπάλα, τη ζωή του “στρατηγού” σημαδεύουν οι δύο του σύζυγοι που του χαρίζουν τρεις υπέροχες κόρες.
Ο Δημήτρης Δομάζος (Μίμης Δομάζος) γεννιέται το 1942 στην οδό Σιθωνίας στα Τουρκοβούνια. Στα δέκα του η οικογένεια μετακομίζει στην οδό Πανόρμου κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή που τότε ονομάζεται Συνοικισμός. Το πρώτο του σχολείο είναι το 16ο Δημοτικό στη Μαράσλειο. Μεγαλώνοντας συνεχίζει στη Σεβαστοπούλειο Σχολή αλλά πηγαίνει όποτε θέλει αφού προτιμά να περνά τις περισσότερες ώρες του παίζοντας μπάλα στην αλάνα της οδού Τσόχα. Όπως είναι κατανοητό όταν επιστρέφει σκονισμένος και καταματωμένος σπίτι οι συνέπειες από την μητέρα του Ουρανία είναι σκληρές, όπως λέει η ίδια αρκετά χρόνια μετά :
“Τον Μίμη τον γέννησα στο 1942. Δόξασοι ο Θεός. Μεγάλωσε. Του έδινα ξύλο, πολύ ξύλο. Έλειωνε συνέχεια τα παπούτσια του. Του έλεγα τα κορίτσια παίζουν κουτσό, όχι τ’ αγόρια. Πήγαινε έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και έλεγε στους περαστικούς, πάρε με καλέ μαζί σου. Και τον παίρνανε”. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο ίσως προέρχεται από τον πατέρα του Χρήστο που έπαιζε κι αυτός μπάλα στην Καλλιθέα και στη Σιβιτανίδειο. Θα πει γι αυτόν ο πατέρας του :“Από παιδάκι είχε αδυναμία στη μπάλα. Τον έδερνε μάλιστα και η γιαγιά του γιατί έσπαγε τα τζάμια. Όταν χρειάστηκε να πάρει σοβαρά τη ζωή την πήρε. Όταν χρειάστηκε να δουλέψει σαν εργάτης στην Ιζόλα το έκανε και μάλιστα ήταν πολύ φιλότιμος”. Στην ίδια συνέντευξη ο πατέρας του αποκαλύπτει ότι ο μικρός Μίμης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό γι αυτό άλλωστε το παρατσούκλι του είναι “Ολυμπίκ”, ενώ έχει ίνδαλμα τον επονομαζόμενο “Πινόκιο” Θανάση Μπέμπη.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά παπούτσια (νούμερο 38) τα αγοράζει ο τότε πρόεδρος της Άμυνας Αμπελοκήπων στην οποία αγωνίζεται Μανώλης Πιτανούδης που εργάζεται στο μπαρ του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μέσω αυτού μάλιστα γίνεται η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου, και της εθνικής ομάδας, ζει τις κορυφαίες του ποδοσφαιρικές του στιγμές με αποκορύφωμα τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Άγιαξ στο γήπεδο Γουέμπλει του 1971.
Στην προσωπική του ζωή γνωρίζεται το 1963 με τη Βίκυ Μοσχολιού πριν αυτή κάνει τις πρώτες μεγάλης της επιτυχίες. Μετά τον γάμο τους το 1967 με τους δεκάδες χιλιάδες κόσμου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, το ζευγάρι ζει σε πολυτελές διαμέρισμα στο τέρμα Ιπποκράτους διακοσμημένο με ζωγραφικούς πίνακες και λάμπες από αλάβαστρο. Η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με τη γέννηση των δύο τους κοριτσιών Ουρανίας και Ευγγελίας. Το μόνο “πρόβλημα” είναι ότι ο ένας δεν θέλει τη δουλειά του άλλου αφού αυτή κρατά το ζευγάρι μακριά. Έτσι τουλάχιστον λένε και οι δύο σε κοινή τους συνέντευξή στο περιοδικό “Φαντάζιο” το καλοκαίρι του 1969.
Βίκυ Μοσχολιού :“Ο Μίμης είναι το παν για μένα. Όταν δεν είναι δίπλα μου αισθάνομαι μόνη, χαμένη. Τα βάζω με όλους και με όλα. Δεν έχω διάθεση ούτε να μιλήσω. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να εγκαταλείψει τη μπάλα. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο, με τι να κάνω όταν η μπάλα παίρνει τόσο συχνά από κοντά μου τον άνδρα που αγαπώ ; Κοντά στο Μίμη βρήκα την ευτυχία”.
Στην ίδια συνέντευξη ο Δομάζος αναφέρει ότι θέλει να φύγει στο εξωτερικό γιατί “Τα χρήματα που θα έπαιρνα εκεί σε ένα μήνα, εδώ δεν τα βγάζω ούτε σε δύο χρόνια”, και φυσικά “… θα έπαιρνα μαζί την οικογένεια μου αφού θα κέρδιζα πιο πολλά λεφτά από όσα βγάζουμε τώρα και οι δυο μας”. Στην ερώτηση τι θα γινόταν σε αυτή την περίπτωση η μεγάλη καριέρα της συζύγου του απαντά :“Έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει που τραγουδάει η γυναίκα μου, αν κι εκείνη το βλέπει πολύ καλλιτεχνικά. Ίσως φανώ πεζός, αλλά για μένα το μικρόφωνο όπως και η μπάλα δεν είναι παρά μια δουλειά. Δεν θέλει να παίζω μπάλα. Στενοχωριέται που ο άνδρας της γυρίζει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και περνάει τόσες ώρες στο γήπεδο. Με θέλει στο σπίτι. Κι αν έρθει στο γήπεδο να με δει, το κάνει γιατί δεν με βλέπει ποτέ άλλοτε”.
Στο τέλος βγάζει την …είδηση :“Με τη Βίκυ έχω συμφωνήσει να δουλέψουμε δύο–τρία χρόνια ακόμα. Μετά θα σταματήσω εγώ ν’ αγωνίζομαι πάνω στο χορτάρι κι εκείνη από το μικρόφωνο. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε τότε. Φυσικά δεν θα πεινάσουμε. Έχω μαγαζί μαζί με πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Θα το κρατήσω οπωσδήποτε”. Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τραγούδι τα σχέδια αυτά δεν πραγματοποιούνται ποτέ αφού ο Δομάζος παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο για δέκα ακόμα χρόνια, ενώ η Βίκυ Μοσχολιού συνεχίζει τη μεγάλη της καριέρα μέχρι το τέλος της ζωής της. Το ζευγάρι παίρνει ένα επίπονο και τους δύο διαζύγιο το 1978.
Στα τέλη της δεκαετίας του 70 στη ζωή του Δομάζου μπαίνει η πανέμορφη Ηώ (Αργυρώ) Θεοδώρου. Η γνωριμία τους γίνεται μέσω κοινής τους φίλης το Πάσχα του 1979, και από την πρώτη στιγμή η έλξη είναι αμοιβαία. Τον Μάιο του 1983 το ζευγάρι δίνει στο περιοδικό “Οικογενειακός θησαυρός” την τελευταία του συνέντευξη ως εργένηδες. Σε αυτή η νεαρή Ηώ αναφέρεται στη γνωριμία τους :“Δεν έκανε κανένας ερωτική εξομολόγηση. Απλά, τόσο απλά έγιναν όλα.
Γνωριστήκαμε και βγαίναμε. Νοιώθαμε αγάπη, συμπάθεια, έρωτα. Και δεν είπαμε τίποτα με το στόμα. Μιλούσαν τα μάτια μας. Τα είπαν όλα όσα είχαμε να πούμε. Και αυτό ήταν. Τον ερωτεύτηκα χωρίς να το θέλω. Έγινε κάτι ξαφνικό μέσα μου”. Στη συνέντευξη αυτή μάλιστα η Ηώ ανεβάζει την ηλικία της για να μη φανεί μεγάλη ηλιακή διαφορά με τον μέλλοντα σύζυγό της…
Λίγες ημέρες πριν τον γάμο η Ηώ δέχεται ένα απρόβλεπτο τηλεφώνημα από τη Βίκυ Μοσχολιού. Σε αυτό, η τελευταία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι εκτός από μεγάλη ερμηνεύτρια είναι και μεγάλος άνθρωπος, αφού, μέσα σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, εύχεται στο νέο ζευγάρι κάθε ευτυχία :“Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ευτυχήσεις, και να περάσεις με τον Μίμη καλύτερα απ’ ότι εγώ. Και σε παρακαλώ να προσέχεις τις δύο κόρες μου. Να τις αγαπάς γιατί μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι και αυτές σε αγαπάνε. Θα ήθελα να ερχόμουν στο γάμο αλλά δεν γίνεται…”.
Ο γάμος γίνεται σε στενό κύκλο στις 30 Μαΐου στην εκκλησία της Αγίας Φιλοθέης, με κουμπάρους τον φίλο του Δομάζου Φίλιππο Αξιώτη και τη τότε σύζυγο του Γιάννη Πάριου Ντίνα. Το ζευγάρι αποκτά μια κόρη, την Θεόπη (Πόπη) Δομάζου και ζουν για πάνω από 40 χρόνια μια αρμονική ζωή.
Μίμης Δομάζος: Η σπουδαία καριέρα του «Στρατηγού»
Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, βυθίζοντάς το στο πένθος, μαζί και την οικογένεια του Παναθηναϊκού στην οποία υπήρξε εμβληματικός αρχηγός και μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της ιστορίας του. Στην καριέρα του ο Μίμης Δομάζος κατέκτησε δεκάδες τίτλους με τους «πράσινους» και αποτέλεσε αρχηγό του συλλόγου για πολλά χρόνια, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο και τον σεβασμό των φίλων, αλλά και των αντιπάλων του.
Ο «Στρατηγός» όπως ήταν το παρατσούκλι του γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1942 στους Αμπελόκηπους Αττικής, ξεκινώντας να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και πιο συγκεκριμένα από την αλάνες της γειτονιές, ενώ αργότερα έγινε παίκτης της Άμυνας Αμπελοκήπων, στην οποία και χρειάστηκε να πει ψέματα για την ηλικία του, ώστε να βγάλει το πρώτο του δελτίο μόλις στα 13 του χρόνια.
Το ταλέντο του δεν άργησε να «βγει» στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα η φήμη του να φτάσει στα αυτιά του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός τον παρακολούθησε από κοντά και εντυπωσιάστηκε με την τεχνική του, κάνοντας εισήγηση για τη δοκιμή του 17χρονου τότε Δομάζου στους «πράσινους».
Η πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έγινε έτσι σε ένα φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο των Χριστουγέννων, στις 26 Δεκεμβρίου 1958. Η επίσημη απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό έγινε το καλοκαίρι του 1959 και έμεινε στην ομάδα μέχρι τον Μάιο του 1978, γράφοντας το όνομά του με “χρυσά γράμματα” στην ιστορία της ομάδας, της οποίας υπήρξε και αρχηγός για πάνω από μία δεκαετία.
Με τη φανέλα του «τριφυλλιού» προσέφερε στιγμές μαγείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινε σύμβολο του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, αφού ήταν κατά γενική ομολογία, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 9 πρωταθλήματα (1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977) και 3 Κύπελλα Ελλάδας (1967, 1969, 1977), ενώ ήταν αρχηγός στο πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του συλλογικού ποδοσφαίρου της χώρας, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971. Εκείνη τη χρονιά ψηφίστηκε μάλιστα και ο 10ος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, με πρώτο τον Γιόχαν Κρόιφ.
Το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ
Παρά την τεράστια προσφορά του στον σύλλογο, ο Παναθηναϊκός “πλήγωσε” τον Μίμη Δομάζο, θεωρώντας τον “τελειωμένο” το Μάιο του 1978 και δεν του προσέφερε ένα τελευταίο συμβόλαιο, οδηγώντας τον στην απόφαση να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Με την Ένωση “μέτρησε” 34 συμμετοχές και πέντε γκολ, κατακτώντας και μαζί της ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, το 1979.
Την επόμενη χρονιά, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ζήτησε την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και ο “στρατηγός” επέστρεψε στη Λεωφόρο, με σκοπό να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Με το “τριφύλλι” ο Δομάζος μέτρησε 502 συμμετοχές και αποτελεί τον recordnab του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αριθμός που πολύ δύσκολα θα σπάσει. Μάλιστα σε αυτά τα 502 παιχνίδια σημείωσε και 134 γκολ.