Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 48χρονος που παραθέριζε στον Πύργο δέχθηκε το τσίμπημα ψηλά στον μηρό δίχως να το αντιληφθεί. Ο ίδιος κινητοποιήθηκε μονάχα όταν άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο σημείο.
Τις τελευταίες ώρες του νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Εχθές το μεσημέρι η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σαφές η αιτία που οδήγησε στον θάνατο τον 48χρονο. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Σπύρο Πολίτη φως στα αίτια θα ρίξουν η νεκροψία η οποία αναμένεται σήμερα και οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Ηλεία: Δεν υπάρχει αντίδοτο, λένε οι γιατροί στο νοσοκομείο για τον θάνατο του 48χρονου
«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ» τόνισε μιλώντας στο Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου. «Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση» πρόσθεσε.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καφέ αράχνη-ερημίτη
Η αράχνη ερημίτης είναι η πιο δημοφιλής στην οικογένεια των καφέ αραχνών. Πρόκειται για ένα μικρό είδος, με σώμα σε σχήμα βιολιού που μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και 1,2 εκατοστά.
Το δάγκωμά της, ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή, δηλητηριώδη γροθιά. Συνήθως οδηγεί σε νέκρωση των κυττάρων του δέρματος, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αντιδράσεις ή ακόμη και στον θάνατο σε ορισμένους ανθρώπους.
Ως επί το πλείστον όμως, περίπου το 90% των περιπτώσεων επουλώνονται δίχως ιατρική παρέμβαση και θεραπεία, σύμφωνα με τον Rick Vetter, πρώην ερευνητή εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.
Αφού αναζητήσουν άμεση βοήθεια για το τσίμπημα, οι άνθρωποι θα δουν συνήθως τις πληγές τους να κλείνουν, αφού τις καθαρίσουν και εφαρμόσουν τη μέθοδο RICE —ανάπαυση, πάγος, συμπίεση και ανύψωση— στην πληγείσα περιοχή, σημειώνει ο Vetter.
Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία: «Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια ή δημόσια κτίρια», λέει ο δήμαρχος Θέρμου
Πού ζει ο «ερημίτης» και πώς θα τον αναγνωρίσετε
Σύμφωνα και πάλι με τον Vetter, η αράχνη – ερημίτης συναντάται κυρίως στο Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας, τη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Μισισιπή, την Αλαμπάμα και τμήματα της Τζόρτζια, του Τενεσί, του Κεντάκι, του Οχάιο, της Ιντιάνα, του Ιλινόις, της Αϊόβα και της Νεμπράσκα. Εάν δεν ζείτε σε αυτές τις περιοχές, «είναι πολύ απίθανο να συναντήσετε μια αράχνη – ερημίτης. Είναι πιθανό αλλά απίστευτα σπάνιο», τονίζει ο Vetter.
Η καφέ αράχνη – ερημίτης ανήκει στο γένος Loxosceles. Όσα ανήκουν σε αυτό έχουν συνήθως κορμό σε σχήμα βιολιού, γι’ αυτό και πολλές φορές αναφέρονται ως αράχνες βιολιού, σύμφωνα μ το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.
Σε ό,τι αφορά το χρώμα της, εάν είναι μεγάλης ηλικίας τότε είναι σκούρο καφέ. Επειδή όμως το σχήμα βιολιού μπορεί εύκολα να ξεγελάσει, είναι καλύτερο —εάν και εφόσον έχετε το κουράγιο— να τις κοιτάξετε στα μάτια. «Έχουν έξι μάτια, αντί για οκτώ όπως οι περισσότερες αράχνες», δήλωσε στο Live Science η εντομολόγος Christy Bills.
Άλλα είδη αραχνών έχουν οκτώ μάτια τοποθετημένα σε σειρές των τεσσάρων. Η αράχνη – ερημίτης, ωστόσο, έχει έξι μάτια ίσου μεγέθους τοποθετημένα σε τρία ζεύγη.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η ομοιόμορφα χρωματισμένη κοιλιά της που καλύπτεται από λεπτές τρίχες, οι οποίες της δίνουν μια βελούδινη όψη. Τα μακριά, λεπτά πόδια τους είναι επίσης καλυμμένα με λεπτές τρίχες και όχι με αγκάθια, όπως σε άλλες αράχνες.
Οι αράχνες αυτές δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικές και δεν πρόκειται να δαγκώσουν κάποιον, παρά μόνο εάν παγιδευτούν στο δέρμα του – π.χ. σε ένα φορεμένο ρούχο ή μέσα σε παπούτσια.
Ειδήσεις σήμερα
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στις ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι νέες υπηρεσίες, πώς θα γίνονται οι συναλλαγές
Στα 2,7 ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Αυξήθηκαν διατροφή, ένδυση και στέγαση