Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή στην ανατολική Αττική, γι αυτό και έγινε αισθητός στην Αθήνα.
Το επίκεντρο ήταν 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Βραυρώνας, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Αλεξανδρούπολη: Τούρκοι και Βούλγαροι είναι η πλειονότητα των τουριστών
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας είπε πως δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται.
Σεισμός: Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης
Εάν είσαι μέσα σε κτίριο:
- Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.
- Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.
Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:
- Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.
- Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).
- Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.