Στην ανακοίνωσή της η ελληνική αστυνομία κάνει λόγο για σύλληψη «33χρονης ημεδαπής για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της». «Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.
Το σκεπτικό του εισαγγελέα για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ήταν πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους», προϊδεάζοντας έτσι για την παραγγελία προφυλάκισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραπεμφθεί στον ανακριτή αύριο, όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία της.
Το χρονικό της σύλληψης
Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, ξεκίνησαν λίγο καιρό μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, όταν ήρθαν οι πρώτες αναφορές από τους γιατρούς, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι οι θάνατοι της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.
Αρχικά εξετάστηκαν οι γιατροί του Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, από όπου δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό πρόβλημα της Τζωρτζίνας, και στη συνέχεια εξετάστηκαν τα δεδομένα του απινιδωτή της. Ακολούθησαν έρευνες στο Νοσοκομείο Παίδων και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων.
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στην μικρή Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη, η οποία είναι θανατηφόρα εάν χορηγηθεί σε υψηλές δόσεις. Τότε οι Αρχές εστίασαν στο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί η εν λόγω ουσία στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αρνούνται πως έχουν δώσει κεταμίνη στην 9χρονη.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο οικογενειακός της κύκλος βρισκόταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό.
Το στοιχείο που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ήταν η συμπεριφορά της 33χρονης όταν ήταν δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα, καθώς ήταν το μόνο άτομο που βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις της μητέρας.
Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.
Στο μεταξύ, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και το «Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι δύο ακόμα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας θα εξεταστούν από τις αρχές.
Ακόμα, αναφέρει πως εξετάζεται εάν έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο η ανακοπή του κοριτσιού τον Απρίλιο του 2021, καθώς και άλλα προβλήματα που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον τελευταίο χρόνο.
Ειδήσεις σήμερα
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτές είναι οι 4 παγίδες – Πώς θα ελαφρύνετε το εκκαθαριστικό
Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Πώς και πότε θα δοθεί – Ποιοι είναι δικαιούχοι
Σοκ στις ΗΠΑ: Γυναίκα μαχαίρωσε αστυνομικό που προσπαθούσε να τη βοηθήσει [βίντεο]