Στο σπίτι γίνεται έρευνα, ενώ κάποια αντικειμενα του σπιτιού, μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την ποινική δίωξη της 33χρονης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Οι αρχές ψάχνουν στοιχεία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας
Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει ήδη κάποια αντικείμενα στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.
Την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να φυγαδεύσει την οικογένειά της τα ξημερώματα.
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δίνει» τον Μάνο Δασκαλάκη – «Φοβάται μην πάει φυλακή και θα στηρίξει την κατηγορία»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αυτός της είπε «θα βάλουν μέσα εμένα και τον πατέρα μου» με την ίδια να τον ρωτά αν σοβαρολογεί κι αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της, ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αυτός της είπε «θα βάλουν μέσα εμένα και τον πατέρα μου» με την ίδια να τον ρωτά αν σοβαρολογεί κι αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται.
Στην επικοινωνία τους, σύμφωνα με την ίδια, ο Μάνος Δασκαλάκης της είπε «εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω», κάτι που δεν της δίνει ικανοποίηση. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών ανέφερε μάλιστα ότι δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά του.
Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά σε κρατούμενους
«Με έδιωξαν από τη δουλειά» της είπε για να τον ρωτήσει: «Σοβαρολογείς;». Μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρώτησε αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αυτόν να της απαντά «κι εγώ τι να κάνω;»
Ο πατέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα, φέρεται να βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών για τους θανάτους των κοριτσιών ενώ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως.
Οπως ανέφερε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς όμως να αποκαλύψει τι είπαν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, η οποία έγινε μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.
«Ο Μάνος μίλησε και μαζί μου», συνέχισε η Δήμητρα Πισπιρίγκου και επανέλαβε ότι η αδερφή της είναι αθώα. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Όσοι φοβούνται, κρύβονται». Η Δήμητρα Πισπιρίγκου υποστήριξε – παρά τα στοιχεία της Αστυνομίας, ότι η αδερφή της είναι αθώα και δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Είπε ότι η Ρούλα δεν γνώριζε τίποτα για την κεταμίνη και συμπλήρωσε ότι θα ψάξει το θέμα. «Θα υποστηρίζω μέχρι τέλους την αδερφή μου», επανέλαβε ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ερευνούν αν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα έχουν δολοφονηθεί από τη μητέρα τους.
Στο μεταξύ, τρεις καταθέσεις ήταν αυτές που προκάλεσαν τη σύλληψη της και την οδηγούν στη φυλακή. Η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Παίδων στην οποία απευθύνθηκε η 33χρονη στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ενός καρδιοχειρουργού του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ο ιατροδικαστής ανέδειξε την ποσότητα κεταμίνης που θα σκότωνε… ελέφαντα, πόσω μάλλον ένα 9χρονο κορίτσι, η νοσηλεύτρια τη νωχελικότητα με την οποία μια μάνα την ενημέρωνε ότι το παιδί της πεθαίνει και ο καρδιοχειρουργός ότι η καρδιά του παιδιού είχε «θωρακιστεί».
Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
«Η κεταμίνη σκοτώνει από δευτερόλεπτα έως 20λεπτο»
Από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι το 9χρονο κορίτσι είχε στο σώμα του 6 mg ανά ml αίματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, η χορήγηση πιθανόν έγινε ενδοφλέβια από την «πεταλούδα» και το παιδί πέθανε σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Η κεταμίνη δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί και γι’ αυτό ανιχνεύτηκε, αναφέρει ο ιατροδικαστής. Το άτυχο παιδί «μίλησε» ακόμη και νεκρό από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας. Η ποσότητα της κεταμίνης συγκριτικά με τα κιλά και την κατάσταση του παιδιού θα σκότωνε… ελέφαντα, πόσω μάλλον ένα 9χρονο παιδί, ακόμη και έναν ενήλικα.
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής: Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χρήση, 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση, 5-10 λεπτά ενδορινικά και 15-20 λεπτά με λήψη από το στόμα. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Αλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λπ.
Στα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων υπάρχουν κάποια ευρήματα της ουσίας στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.
Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
«Δεν ζητούσε βοήθεια, νόμιζα ότι ήθελε… σεντόνια»
Η γυναίκα που περιέγραψε αναλυτικά τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στο τελευταίο και μοιραίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και επιβεβαίωσε ότι ήταν η μόνη που βρισκόταν μαζί της το κρίσιμο χρονικό διάστημα των 20 λεπτών πριν πεθάνει, ήταν μια έμπειρη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων.
«Λίγο πριν τις 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022 ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας και βρισκόμουν στη “Στάση” των νοσηλευτών (“Στάση” των νοσηλευτών ονομάζεται ένα ανοιχτό γραφείο με τζάμι και πάγκο εργασίας, στο μέσον περίπου του διαδρόμου της κλινικής, στο οποίο στέκονται οι νοσηλευτές όταν δεν έχουν επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών. Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στη μέση της κλινικής και είναι “ανοιχτό” προκειμένου να έχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια νοσηλευτή). Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου για να μετακινήσουμε το παιδί (υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Οταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε. Οταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό. Βρισκόταν στο γραφείο της, δίπλα από τη “Στάση” των νοσηλευτών και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο της Γεωργίας», περιγράφει η νοσηλεύτρια. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε τη νοσοκόμα στις 14:30, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης για περισσότερη από μία ώρα και ως ώρα θανάτου καταγράφηκε η 15:50…
Ο ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
«Θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο, όχι από καρδιά»
Οι γιατροί του Ωνασείου, και κυρίως ένας θεράπων καρδιοχειρουργός κατέθεσε με έμφαση ότι είχαν «θωρακίσει» πολύ καλά την καρδιά του παιδιού λέγοντας ότι «θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο, αλλά όχι από καρδιά». Μάλιστα, όταν πέθανε από ανακοπή στο Παίδων, δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Ο καρδιοχειρουργός καταθέτει μεταξύ άλλων: «Η Γεωργία υπέστη μια αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή (στο Καραμανδάνειο), δηλαδή, ουσιαστικά, έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διακομίστηκε στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα (ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατό της, παρά τη λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες της ανακοπής μόνο εξω-καρδιακές, όπως αναπνευστικές, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, νευρολογικές ή μεταβολικές».
Ρούλα Πισπιρίγκου σε αστυνομικούς: «Googlαρα να δω τι είναι η κεταμίνη»
Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες των άτυπων συζητήσεων που είχε με τους αρμόδιους αξιωματικούς από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Αρχικά στην προσαγωγή της στην Ασφάλεια ρώτησε: «Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;». Τότε της έδειξαν το χαρτί του εντάλματος σύλληψής της. «Δεν έχω κάνει τίποτα», είπε και αναρωτήθηκε: «Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;».
– Εδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
– Οχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
– Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
– Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό.
– Ξέρεις τι είναι η κεταμίνη;
– Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Οι αστυνομικοί την περιγράφουν φοβισμένη, που έδινε όμως κανονικά απαντήσεις, έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, με διαύγεια και διάθεση για διάλογο. Ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Επικεντρώθηκε η συζήτηση όχι στο παιδί της, αλλά στη δική της κατάσταση και υπεράσπιση. Ζήτησε να μιλήσει με τον άνδρα της και με την οικογένειά της, αλλά δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο. Το απόγευμα της Πέμπτης την επισκέφθηκαν η μητέρα και η αδελφή της που ταξίδεψαν από την Πάτρα, όπως και ο συνήγορος υπεράσπισης που της ορίστηκε. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι δεν έκλαψε, ότι δεν είχε συναισθηματικές εκρήξεις όπως ενδεχομένως θα έκανε μια μάνα η οποία είχε χάσει τα παιδιά της και απέδιδε την ευθύνη των θανάτων σε άλλους.
Ειδήσεις σήμερα
Κορονοϊός: «Πιάνει ταβάνι» η «Ομικρον 2» – Αυξάνονται τα κρούσματα στους μεγάλους
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές οι τρεις καταθέσεις οδήγησαν στη σύλληψή της
Δώρο Πάσχα 2022: Πότε πληρώνεται, πώς υπολογίζεται και ποιοι δεν θα το πάρουν