Το πρόβλημα της διαρροής προέρχεται από το αποχετευτικό δίκτυο του πάνω ορόφου καθώς το κτίριο των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται επειγόντος ανακαίνιση, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές δικαστικοί υπάλληλοι.
Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της υπόθεσης
Συγκεκριμένα, από την οροφή του γραφείου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το αρχείο αποφάσεων του ποινικού, στάζουν απόβλητα πάνω σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που καλύφθηκαν πρόχειρα με πλαστικές σακούλες ενώ ελλοχεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καταστροφής εγγράφων ενώ επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες για τους εργαζομένους αλλά και το κοινό.
Μιλώντας στο GRTimes για το θέμα που προέκυψε το μέλος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Στάθης Καλλιανίδης ανέφερε ότι «σήμερα, στο γραφείο 219 που αποτελεί το αρχείο του Ποινικού, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινής εργασίας, μη προστασίας ενώ ενδεχομένως να υπάρχει έλλειψη τεχνικού συμβούλου στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ίδια ώρα η επικινδυνότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη».
ΕΑΠ: 40 + 1 Νέα Προγράμματα Σπουδών και Μια Νέα Εποχή στην Εκπαίδευση
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Ηλίας Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις που τείνει να μετατραπεί σε χρόνιο. Συγκεκριμένα, σπάνε σωλήνες από τις τουαλέτες με αποτέλεσμα να πέφτουν νερά στα κεφάλια των υπαλλήλων που εργαζόμαστε. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο εν έτει 2023 να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση και να εκσυγχρονιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να δουλέψουμε κάτω από ανθρώπινες συνθήκες».
Ειδήσεις σήμερα
Σεπόλια: Για 50 ευρώ βίαζε τη 12χρονη ο 65χρονος δερματολόγος
Συντάξεις: Τι ποσά θα λάβουν νέοι και εν αναμονή συνταξιούχοι το 2023
Εύα Καϊλή: Στο δικαστήριο με νέο αίτημα αποφυλάκισης και νέο δικηγόρο