«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο κ. Λέων κάνοντας λόγο για ένα εύρημα που έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα.
«Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» εξήγησε στην ΕΡΤ ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».
Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας για την οποία είπε ότι «ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος» και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».
Την ίδια ώρα η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησο, επικεντρώνεται στον χρόνο θανάτου της Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο χρόνος θανάτου της κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την επίσημη Ιατροδικαστική Εκθεση του κρατικού λειτουργού Σωτήρη Μπουζιάνη, δίνει μεν κοινή ώρα ανακοπής και απώλειας ζωής, αλλά αυτή είναι 15:50- βάσει της υπογραφής των ιατρών που αυτοί ξέρουν- κάτι που σημαίνει ότι η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και διάσωσης της ασθενούς κράτησε 80 ολόκληρα λεπτά, από τις 14:30 που βγήκε από τον θάλαμο η κατηγορούμενη μάνα και ειδοποίησε.
Στο πλαίσιο αυτό η ιατρική ομάδα, την οποία έχει «προσλάβει» η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρεί πως το μείζον θέμα της ώρας θανάτου «αφήνει ανοιχτό το τι έγινε σ’ αυτά τα 80’», σε κάτι που θα κληθούν να απαντήσουν λεπτομερειακά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Χώματα έπεσαν πάλι στον Κηφισό - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία
«Με δεδομένο ότι η θανατηφόρα ουσία είναι πια επισήμως, ενδοφλέβια, τότε μιλάμε για επίδραση του 1 λεπτού. Θα πρέπει να πουν οι γιατροί τι έγινε στα άλλα 79 λεπτά» είναι το σχόλιο που διαρρέει η νομική και τεχνική πλευρά που χειρίζεται το θέμα, για λογαριασμό της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ειδήσεις σήμερα
Κατάπτυστη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ – Συνεχίζουν να αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων
Εύβοια: Αίσιο τέλος στο θρίλερ – Βρέθηκε σώος ο 36χρονος περιπατητής [βίντεο]
Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα