Ο Φίλιππος εξασφάλισε το 100/100 στις Πανελλαδικές 2023 και από τους 8 εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα μαθήματα που έδωσε με αποτέλεσμα να αναδειχτεί στον πρώτο των πρώτων όλων των εποχών! Ο νεαρός αριστούχος μίλησε στο MEGA για την τεράστια επιτυχία του, αλλά και για τα όνειρα που κάνει για το μέλλον. «Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε αρχικά.
«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής. Ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ που ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η Σχολή. Θα πρέπει να το βιώσω», συνέχισε ο μαθητής.
Ο Φίλιππος Φούφας δήλωσε πως, «οι Πανελλήνιες χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια δορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφού ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς». «Δεν είναι ο βασικός μου στόχος η πολιτική αλλά δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», κατέληξε ο νεαρός αριστούχος.
Πανελλήνιες 2023: Οι αριστούχοι μιλάνε στον ΕΤ για το μυστικό της επιτυχίας
«Τίναξαν» την μπάνκα της βαθμολογίας στον αέρα και πλέον περιμένουν μόνο τη στιγμή που θα δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τη σχολή των ονείρων τους. Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αποκαλύπτουν στον «Ε.Τ.» τα «μυστικά» της επιτυχίας τους και δηλώνουν έτοιμοι για… διακοπές.
IΓΝΑΤΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, 19.175
Το μυστικό
Το συστηματικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας για τον Ιγνάτιο Σαραντίδη, που κατάφερε με τη βοήθεια των καθηγητών του φροντιστηρίου «Αξία» να συγκεντρώσει 19.175 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ είναι η πρώτη προτίμηση του Ιγνάτιου, που έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά, 20 στην Πληροφορική, 20 στα Οικονομικά και 16,9 στην Εκθεση. Οπως λέει, «σίγουρα χρειάζεται διάβασμα. Εγώ έκανα δύο χρόνια προετοιμασία. Για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να διαβάζεις μεθοδικά, αλλά και να έχεις μία καλή ομάδα καθηγητών».
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΤΖΙΟΥ, 19.260
Με πρόγραμμα
Το όνειρο της Ιωάννας Μάτζιου να «πιάσει» το άριστα έγινε πραγματικότητα. Η Ιωάννα, με την καθοδήγηση των καθηγητών του φροντιστηρίου «Αξία», συγκέντρωσε 19.260 μόρια. Συγκεκριμένα, «έπιασε» 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,3 στη Χημεία και 17 στην Εκθεση. «Γενικά είχα πρόγραμμα, αλλά δεν στερήθηκα τίποτε από τη καθημερινότητά μου, την άθλησή μου, τη διασκέδασή μου. Μελετούσα περίπου τρεις ώρες συστηματικά. Προσπαθούσα να μην έχω άγχος και σε αυτό ευχαριστώ τους γονείς μου», λέει η Ιωάννα, που ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της σε νέα πεδία, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο.
ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, 19.430
Υποτροφία
Σπούδασε με τιμητική υποτροφία στο Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και σάρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις. H Ειρήνη είχε… χαλαρό πρόγραμμα, δεν αγχώθηκε καθόλου, κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις και σκέφτεται ως πρώτη επιλογή το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ. «Λατρεύω τα αρχαία ελληνικά και τη λογοτεχνία. Επομένως, θα δηλώσω το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, αν και θα μπορούσα να περάσω σε μία θεωρητικά “καλύτερη” σχολή», λέει στον «Ε.Τ.». Πρόσθεσε ότι διάβαζε καθημερινά και συστηματικά, αλλά χωρίς υπερβολές. «Βοήθησαν και τα ιδιαίτερα, τα οποία δεν ήταν υπερβολικά. Περίπου 90 λεπτά την εβδομάδα ανά μάθημα. Λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, παραδέχομαι ότι είχα λίγο άγχος. Μόλις είδα τις ερωτήσεις σκέφτηκα: “Aυτές είναι; Eχω γράψει και δυσκολότερα διαγωνίσματα”», εξομολογήθηκε. Πλέον, ετοιμάζεται για βουτιές με τις κολλητές της σε Σέριφο και Αμοργό και μετά με τον πατέρα της στο Ιράν!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ, 19.450
Χαλαρός
Aνετος, χαλαρός και επικοινωνιακός, ο 18χρονος μαθητής του Παγκρήτιου Εκπαιδευτηρίου σκέφτεται το επαγγελματικό μέλλον του μετά την εξαιρετική επίδοσή του στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Σκέφτομαι να γραφτώ στη Οδοντιατρική Σχολή των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας μου είναι οδοντίατρος και αντιλαμβάνεστε το δέσιμο με το επάγγελμα. Ωστόσο, με γοητεύει και η Iατρική. Και εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση για να αποφασίσω, θα πάρω… το χρόνο μου, θα σκεφτώ και θα δηλώσω τη σχολή που επιθυμώ», είπε στον «Ε.Τ.». Αποκάλυψε ότι η προετοιμασία στη Γ’ τάξη του Λυκείου ήταν σαφώς πιο έντονη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Και έβγαινα και διάβαζα και πήγαινα γυμναστήριο και έβλεπα τους φίλους μου. Δεν στερήθηκα κάτι», τόνισε. Πλέον, κάνει σχέδια για διακοπές στην Πάρο και την Ιο…
ΚΛΕΙΩ ΚΑΤΣΑΚΟΥ, 18.875
Ολα κομπλέ
Χειρουργός ή… ιατροδικαστής επιθυμεί να γίνει η Κλειώ Κατσάκου από την Αθήνα, η οποία ούσα μαθήτρια της Ριζαρείου Σχολής και με τη βοήθεια των φροντιστηρίων «Αξία» κατάφερε να συγκεντρώσει 18.875 μόρια. «Ολα κύλησαν… κομπλέ! Στην αρχή της προετοιμασίας υπήρχε άγχος, αλλά μετά ξεπεράστηκε και αυτό. Διάβαζα με σύστημα και πρόγραμμα. Δεν περιόρισα τις εξόδους, ούτε τις παρέες με τις φίλες μου», είπε στον «Ε.Τ.». Πρόσθεσε ότι από μικρή ηλικία τη γοήτευε η Ιατρική, για αυτό και θα είναι η πρώτη επιλογή της στο Μηχανογραφικό. Αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια κατεύθυνση της Ιατρικής θα ακολουθήσει. «Προς το παρόν, σχεδιάζω διακοπές με τους φίλους μου και περιμένω με αγωνία τις μέρες ξεκούρασης στο πανέμορφο Μορφοβούνι Καρδίτσας».
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ 19.350 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ 19.010
Δίδυμη επιτυχία
Διπλή χαρά για μια οικογένεια στις Σέρρες, αφού δίδυμα αδέλφια κατάφεραν να θριαμβεύσουν συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια ο καθένας. Η Δήμητρα Μπούσιου 19.350 μόρια και ο αδελφός της, Παναγιώτης, 19.010 μόρια. «Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση, αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά», είπε η Δήμητρα στην ΕΡΤ, με τον αδελφό της, Παναγιώτη, να προσθέτει πως οι Πανελλαδικές χρειάζονται «πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια». Οσο για τις σχολές που προτιμούν, για τη Δήμητρα είναι η Στρατιωτική Ιατρική, ενώ για τον Παναγιώτη το Πολυτεχνείο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ 19.280 – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ 18.320
Πατέρας και γιος συμφοιτητές
Συμφοιτητές στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ θα είναι από τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Λευκόπουλος και ο… γιος του, Μιλτιάδης. Πέρσι, πατέρας και γιος ήταν… συμμαθητές στη Β’ τάξη του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, έδωσαν μαζί Πανελλαδικές, έγραψαν εξαιρετικά και αναμένεται να περάσουν στην ίδια σχολή! Ο πατέρας συγκέντρωσε 19.280 μόρια για το ΑΠΘ και ο γιος 18.320 μόρια. Ο 46χρονος Γιώργος Λευκόπουλος, προκειμένου να δώσει Πανελλαδικές, χρειάστηκε να κάνει δύο χρόνια στα… θρανία, καθώς ήταν απόφοιτος Πολυκλαδικού Λυκείου, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε, μιας και είχε έφεση και αγάπη στην Πληροφορική, αντικείμενο στο οποίο εργάζεται.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ 19.240 – ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ 19.166
Από το Χαϊδάρι στο Πολυτεχνείο
Στους πρώτους των πρώτων και δύο Χαϊδαριώτες, ο Παναγιώτης Κατωπόδης και ο Θάνος Κοντούλης. Τα δύο παιδιά, με την αμέριστη υποστήριξη των οικογενειών τους και των καθηγητών τους στο σχολείο και στο φροντιστήριο «Ενιαίο», θα βρεθούν από Σεπτέμβριο στη σχολή των ονείρων τους.
«Δεν το περίμενα. Νόμιζα πως οι Πανελλαδικές θα ήταν πιο δύσκολες», είπε στον «Ε.Τ.» ο Παναγιώτης, που με 20 στα Μαθηματικά, 19,9 στη Χημεία, 19,4 στη Φυσική και 16,9 στην Εκθεση έχει «κλειδώσει» τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. «Διάβαζα γύρω στις 6-7 ώρες καθημερινά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα εντελώς τις βόλτες. Μάλλον μετά τις σπουδές θα φύγω στο εξωτερικό, καθώς πιστεύω πως εκεί θα έχω περισσότερες ευκαιρίες. Για την ώρα… διακοπές!».
Ξέγνοιαστος πια και ο Θάνος, έχει όλο το καλοκαίρι μπροστά του να σκέφτεται τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Εγραψε 19,8 Φυσική, 19,6 Μαθηματικά, 19,4 Χημεία και 17,3 Εκθεση.
«Θα δηλώσω Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς θεωρώ ότι έχει πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις και επιλογές, και σίγουρα θα βρω αυτή που μου ταιριάζει. Δεν είχα συγκεκριμένο πρόγραμμα διαβάσματος. Μία μέρα μπορεί να διάβαζα 2 ώρες και την επομένη 10 ώρες σερί. Προς το τέλος είχα περιορίσει τις εξόδους, αλλά όχι εντελώς. Ιδανικά θα ήθελα μετά τις σπουδές να φύγω στο εξωτερικό».
Ειδήσεις σήμερα
Εξάρθρωση κυκλώματος trafficking: Σώθηκαν 51 γυναίκες – Συνελήφθησαν 22 άτομα
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα