Η απόφαση πάρθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης και φέρει την υπογραφή του απερχόμενου δημάρχου, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν ψήφισμα «για τις πολεμικές βαρβαρότητες του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού». Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση των μελών της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η οποία άναψε το φιτίλι στην ήδη εύφλεκτη περιοχή. Εκτός από το Ισραήλ, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου περνούν… «γενεές δεκατέσσερις» και τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για τη στάση τους στην -όπως την αποκαλούν- «γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τον αφανισμό κάθε παλαιστινιακού ίχνους από τη Μέση Ανατολή».
Σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους Μύκης, το Ισραήλ διεξάγει οργανωμένα, σχεδιασμένα και συστηματικά πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος άμαχων Παλαιστινίων, κατακτά και ληστεύει τα παλαιστινιακά εδάφη με σκοπό την παράνομη εξάπλωση και εδραίωσή του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Αστυνομικός της Βουλής: Η σύζυγος είχε εξομολογηθεί στους γιατρούς ότι κακοποιείται [βίντεο]
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και κόντρα στη θέση της Ελληνική Πολιτείας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, αρνούνται πεισματικά να αναφερθούν στις θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς, λαμβάνοντας μια ετεροβαρή θέση στο ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προήλθε μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και συνεννοήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
Πάντως, αν τελικά γίνει πράξη η απόφαση του Δήμου Μύκης, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η παλαιστινιακή σημαία θα κυματίζει έξω από ελληνικό δημαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2021 είχε υψωθεί δίπλα στην ελληνική στο δημαρχείο Χαλανδρίου, ξαφνιάζοντας αρκετούς πολίτες. Τότε χιλιάδες ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ηχηρή απάντηση του Ισραήλ. Στην τότε ανάρτηση στο λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου στο Facebook γινόταν αναφορά και στην ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, τη Νάκμπα. Η σχετική πρωτοβουλία ανήκε στον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, ο οποίος επανεξελέγη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.