Αναφερόμενος στην άυλη συνταγογράφηση, τόνισε θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε όλους τους τουρίστες. «Οχι μόνο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και στους πολίτες των τρίτων χωρών, ώστε ο κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και εμείς να έχουμε εικόνα του τι συνταγογραφείται και τι καταναλώνεται από φάρμακα στην Ελλάδα, έτσι ώστε να φτάσουμε, ει δυνατόν, στο 100% της συνταγογράφησης που είναι μέσω του ψηφιακού συστήματος. Η άυλη συνταγογράφηση βοηθά πρωτίστως την κυβέρνηση να μπορεί να χαράζει πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης του συνόλου του συστήματος υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Κορωνίδα του είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς, ένα έργο που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2025. «Αυτό σημαίνει ότι σε έναν χρόνο από σήμερα ο κάθε Ελληνας πολίτης θα έχει όλο το ιατρικό του ιστορικό μέσα στον ψηφιακό του φάκελο», εξήγησε.
Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Δαμιανός αναφέρθηκε στην εφαρμογή του νόμου περί ηλεκτρονικής υγείας, την ολοκλήρωση του προτύπου της δομής και λειτουργίας του ενιαίου ηλεκτρονικού φακέλου υγείας των πολιτών μέχρι το τέλος του 2024 και την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών σε εφαρμογές υγείας.