Η ομάδα είχε νωρίτερα κατακτήσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «CanSat in Greece» 2022. Οι διαγωνισμοί CanSat απευθύνονται σε μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες και στόχος τους είναι η εξοικείωση με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Κάθε ομάδα καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο 1 χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής «CanSat in Greece» 2022 διοργανώθηκε από τη SPIN – Space Innovation, σε συνεργασία τον Ελληνικό Γραφείο ESERO (ESERO Greece) και το World CanSat/Rocketry Championship (WCRC), με την υποστήριξη του National Geographic. Στην τελική εκδήλωση του CanSat in Greece 2022 που φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχαν συνολικά οι 10 μαθητικές και οι δύο φοιτητικές ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες. Οι εκτοξεύσεις των δορυφόρων πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Σχολής Πυροβολικού Μεγάρων.
Στη φοιτητική κατηγορία του εθνικού διαγωνισμού CanSat in Greece, νικήτρια ήταν η ομάδα A.S.T.R.O. του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η αποστολή του δορυφόρου τους ήταν η συγκέντρωση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφορίας για την κατανόηση των μηχανισμών, που διαφοροποιούν παρόμοιου μεγέθους και σύστασης πλανήτες με τη Γη, με τον μετασχηματισμό του δορυφόρου σε Rover μόλις προσγειωθεί.
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Στόχος του δορυφόρου είναι, μέσω της επεξεργασίας των μετρήσεων των αισθητήρων, ο υπολογισμός της επιτάχυνσης της βαρύτητας, της ακτίνας και της μάζας του πλανήτη.
Υποστηρικτές του CanSat in Greece 2022 είναι το National Geographic, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Corallia, το si-Cluster, η UNESCO Chair on Futures Research, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, το British Council και το HIGGS. Τη φωτογραφική επιμέλεια του διαγωνισμού έχει το NTUA Photography Club.
Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΜΠΕ η SPIN- Space Innovation -credit: Γιάννος Παράνομος, Νίκος Μπέλλος και Έλενα Κουμάντου
Ειδήσεις σήμερα
Αυτός είναι ο πίνακας με τα νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού
Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα κάνετε την αίτηση
Πάτρα: Στο φως οι άγνωστες συνομιλίες της Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη
Πού χαλάει ο καιρός σήμερα Σάββατο 25/6 – Αναλυτικά η πρόγνωση