Ο κ. Λιότσιος θεωρείται βασικός μάρτυρας ενώ έχει καταθέσει πως έχει δεχθεί παρεμβάσεις για τη σύνταξη του πορίσματος ενώ αποκάλυψε πως υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις τόσο για την πρόληψη της πυρκαγιάς όσο και την διαχείριση της από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην σημερινή του κατάθεση αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν την ημέρα της φωτιάς σε συγκεκριμένη περιοχή επισημαίνοντας πως ενώ ήταν γνωστό σε όλους στις 17:30 ότι η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μία ώρα μετά, δηλ. στις 18:30, δεν υπήρχε πυροσβεστική δύναμη στο συγκεκριμένο σημείο και η ΕΜΑΚ έφτασε τρεις ώρες μετά, δηλαδή στις 21:30. Μέχρι τότε, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε καμία εντολή για να φτάσει η πυροσβεστική δύναμη.
Για την απουσία της εναέριας επιτήρησης, όπως έχει αναφέρει και στις προηγούμενες καταθέσεις του, είπε πως αν είχαν επιχειρήσει νωρίτερα θα σώζονταν ζωές, ενώ επεσήμανε πως δεν συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων της Πυροσβεστικής.
Σεισμός 5,1 ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Ποια είναι η εκτίμηση των σεισμολόγων
Επίσης, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, της πραγματογνωμοσύνης της όλης της διαδικασίας που συγκεντρώνει ήδη τα στοιχεία, ο κ. Λιότσιος αναφέρθηκε εκ νέου στην επίθεση που δέχτηκε στο πρόσωπό του από υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα από τον τότε υπαρχηγό του Σώματος, ο οποίος, όπως είπε, του ζήτησε να «θάψει» τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει, λέγοντας πως αν δεν συμμορφωνόταν θα τον έστελνε στη Σάμο, όπου μάλιστα δεν θα του διέθετε εναέρια μέσα.
Ειδήσεις σήμερα
Τέμπη: Αναβαθμίζεται η έρευνα – Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση
Ωρωπός: Σε αργία με απόφαση Πλεύρη ο ένας υπάλληλος του ασθενοφόρου – Δούλευε και στο ΕΣΥ