Πρωτόδικα, το 2022, είχαν καταδικαστεί και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών με αναστολή. Στο εφετείο επέμεναν στον ισχυρισμό τους ότι η κατολίσθηση προέκυψε από πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί πολύ νωρίτερα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουνίου 2017, σημειώθηκε κατολίσθηση σε ένα μεγάλο τμήμα του τεράστιου ορυχείου Αμυνταίου. Τα στελέχη της ΔΕΗ είπαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι πρώτες αναφορές μετατοπίσεων καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 και ήταν πιο έντονες μετά το Πάσχα της ίδιας χρονιάς.
Υποστήριξαν ότι έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ από τις 3 Ιουνίου απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από το σημείο και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των Αναργύρων, να μην πλησιάζουν σε συγκεκριμένους χώρους του ορυχείου.
«Είμαι περήφανος για την αντιμετώπιση της κατάστασης διότι θα μπορούσαν να σκοτωθούν 300 εργαζόμενοι αν δεν κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος των ορυχείων εκείνης της εποχής, ενώ στο δικαστήριο κατατέθηκε πως η συγκεκριμένη κατολίσθηση εντάσσεται σε μία από τις δέκα μεγαλύτερες σε αντίστοιχης δραστηριότητας στον κόσμο!
Να σημειωθεί ότι η κατολίσθηση «έθαψε» τέσσερις γιγάντιους καδοφόρους, ο καθένας από τους οποίους κόστιζε 200 εκατομμύρια ευρώ!
Ειδήσεις σήμερα
Tο αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας ξεκινά πολυήμερη επίσκεψη στη Βρετανία
Σοκ στην Λάρισα: 58χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Συνελήφθη 56χρονη τραπεζική υπάλληλος- Ήταν φυγόποινη για απάτες και πλαστογραφία
Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Όρμπαν: «Άλλαξε η μυρωδιά της Γερμανίας από τους μετανάστες»