Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο «Ε.Τ.» φέρνει σήμερα στο φως το έγγραφο της Αστυνομίας προς τους ιατροδικαστές από τους οποίους ζητεί απαντήσεις για το τραγικό τέλος του παιδιού. Πιο αναλυτικά, δύο ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου 2019, η Αστυνομία καλεί την ιατροδικαστική υπηρεσία να διενεργήσει νεκροψία, νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν η Μαλένα απεβίωσε από φυσικό, αιφνίδιο ή βίαιο θάνατο.
Απόλυτα υγιές
Στο σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι από την προανάκριση, που είχε διενεργηθεί, το παιδί ήταν απόλυτα υγιές πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο με τη λευχαιμία, η οποία είχε κριθεί πλήρως ιάσιμη από τους γιατρούς. «Το ανήλικο τέκνο ως προκύπτει από το έως τώρα συλλεχθέν προανακριτικό υλικό μέχρι πριν τη νοσηλεία του δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας», τονίζεται στο έγγραφο και, επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι η εικόνα του παιδιού στο νοσοκομείο συνεχώς βελτιωνόταν. «Από την 04/04/2019 έως και τη 13/04/2019 η κατάσταση της υγείας του (παιδιού) παρουσίαζε βελτίωση και οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίζονταν έως ότου τη 18.05 ώρα της 13/04/2019 απεβίωσε με πιθανή αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή», αναφέρουν οι αστυνομικοί. Οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που ακολούθησαν, η πρώτη από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα και η δεύτερη από τον πραγματογνώμονα Σωκράτη Τσαντίρη, δεν φώτισαν επαρκώς τα αίτια θανάτου, καθώς η κ. Τσάκωνα ανέφερε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια, ενώ ο κ. Τσαντίρης ζήτησε περαιτέρω έλεγχο, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε ηπατικό πρόβλημα θέτοντας θέμα καρδιολογικού ζητήματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε στο πόρισμά του ότι δεν προκύπτει συμπτωματολογία εξελισσόμενης ηπατικής βλάβης και ότι η ηπατική βλάβη ήταν αποτέλεσμα της καρδιακής ανακοπής, που ενδεχομένως να προκλήθηκε σε συνδυασμό με την τοξικότητα των φαρμάκων για τη λευχαιμία, καθώς η άτυχη Μαλένα είχε υποβληθεί στην πρώτη της χημειοθεραπεία.
Η Ιριδα
Οταν ο Σωκράτης Τσαντίρης συνέταξε το πόρισμά του για τον θάνατο της Μαλένας, είχε ήδη πεθάνει και η Ιριδα, ο θάνατος της οποίας αποδόθηκε σε αγενεσία φλεβοκόμβου, που είναι ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. «Ο θάνατος του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη επήλθε συνεπεία υποπλασίας – αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος καρδιάς», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», στο ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του εξάμηνου βρέφους.
Λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο της Ιριδας, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα, υπέστη την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, που της προκάλεσε τετραπληγία, ενώ στις 29 Ιανουαρίου 2022 έφυγε, τελικά, από τη ζωή από νέα ανακοπή. Ετσι, κοινός παρονομαστής στους τρεις θανάτους φαίνεται να είναι η ανακοπή και η έρευνα εξελίσσεται πλέον σε τρεις κατευθύνσεις, ώστε να λυθεί ο γρίφος που έχει καθηλώσει την Ελλάδα.
Το βιολογικό υλικό της Μαλένας έχει σωθεί και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έχει συσταθεί άτυπη επιτροπή, υπό τον προϊστάμενο Νίκο Καρακούκη, που επανεξετάζει τα στοιχεία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το εάν κάτι δεν αναλύθηκε επαρκώς στο αρχικό στάδιο. Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναλύσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, που πέθανε πρόσφατα και είναι η μόνη περίπτωση στην οποία γίνεται πλέον ενδελεχής έρευνα.
Τέλος, τη δική του παράλληλη έρευνα διεξάγει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που αθόρυβα το τελευταίο διάστημα συλλέγει στοιχεία για τους τρεις θανάτους. «Υπομονή και όλα θα ξεκαθαρίσουν», επισημαίνει πηγή, που εμπλέκεται στην έρευνα, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Οι πρώτοι μάρτυρες για το θρίλερ της Πάτρας, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων όπου πέθαναν τα δύο από τα τρία παιδιά, έχουν ήδη λάβει κλήσεις να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ τελευταίοι θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.
Η υπόθεση δολοφονίας από τα παλιά και οι φήμες για τη σπιτονοικοκυρά
Ανθρωποι από το στενό περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου επισημαίνουν στον «Ε.Τ.» ότι «οι γονείς περιμένουν να μάθουν από τι πέθαναν τα παιδιά τους και όχι πώς δολοφονήθηκαν», ενώ την ίδια ώρα στην Πάτρα πληθαίνουν τα σενάρια και οι καταγγελίες για περίεργη συμπεριφορά της μητέρας, αλλά και αντιφάσεις ανάμεσα σε καταθέσεις ή συνεντεύξεις και επίσημα έγγραφα.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αποκυήματα φαντασίας και δεν κρύβουν την οργή τους τόσο για την υπόθεση δολοφονίας της γιαγιάς της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον παππού της το 1964, που, όπως λένε, σκόπιμα «ξέθαψαν» κάποιοι, όσο και για τις φήμες που διακινούνται σχετικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού.
«Οσο ζούσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, επειδή ήταν ανήμπορη λόγω προβλημάτων υγείας, είχε κάνει πληρεξούσιο στον Μάνο να εισπράττει τη σύνταξή της, ώστε να διαχειρίζεται τα χρήματα και κάποια εξοδάκια που είχε. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να της κάνουν κακό, αφού είχαν όφελος όσο ζούσε;», αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας: «Η γιαγιά δεν είχε κανέναν κληρονόμο και, έτσι, σήμερα δεν πληρώνουν ενοίκιο γι’ αυτό το μικρό και παλιό σπίτι, που ανήκει στις εργατικές κατοικίες».
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Πόλεμος Ουκρανία Ρωσία: Live ενημέρωση από την 9η ημέρα του πολέμου
- Απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας που είχε απαχθεί πριν δύο μήνες στο Ντράφι
- Πόλεμος Ουκρανία Ρωσία: Υπό ρωσικό έλεγχο το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια όπου ξέσπασε πυρκαγιά
- Ρωσική απόφαση για συνέχιση της αιματοχυσίας – Τα πεδία των μαχών [infographic]
- Κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ
- Η μαύρη λίστα με τα σούπερ γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr