Η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε στοχευμένη περικοπή εισακτέων σε κεντρικά Ιδρύματα και σε αύξηση εισακτέων σε περιφερειακά. Συνολικά, ο τελικός αριθμός των εισακτέων δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με πέρσι, με απώλειες της τάξης των 500 ατόμων.
Η λίστα του αριθμού εισακτέων αποκάλυψε και τις πρώτες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο τμημάτων. Με απόφαση Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία δέχτηκε το υπουργείο Παιδείας, τέσσερα τμήματα δεν θα δεχτούν εισακτέους από φέτος και κλείνουν μέσω συγχώνευσης με άλλα τμήματα. Ο πρύτανης του Παν. Πατρών, Χρήστος Μπούρας, σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ανέφερε ότι μικρός αριθμός φοιτητών συνέχιζαν τις σπουδές τους σε αυτά τα τμήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία αναμένει το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών για τους φοιτητές που έχουν ήδη εισαχθεί σε αυτές τις σχολές, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι τη λήψη του πτυχίου τους. Στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία θα λάβει τις αποφάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η φοίτησή τους, ύστερα από τη συγχώνευσή τους με άλλα τμήματα.
Αντιδράσεις πάντως υπάρχουν από την αξιωματική αντιπολίτευση με τον τομεάρχη Παιδείας και πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα «κόβονται» τουλάχιστον 30.000 εισακτέοι από την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση λόγω θέσπισης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος με στόχο να περιορίσει το φαινόμενο εισαγωγής υποψηφίων με πολύ χαμηλές επιδόσεις στα ΑΕΙ.
Αντίστοιχα στοιχεία έχει καταθέσει στο πρόσφατο παρελθόν και η ΟΛΜΕ, που ισχυρίζεται ότι 25.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός ΑΕΙ, όπως και η ΟΙΕΛΕ σε έρευνα που δημοσιοποίησε χθες, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι ωθεί τους αποφοίτους στα κολέγια.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr