Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε, με άλλη ομάδα, και η Γεωργία Παυλούδη, επίσης φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.
Οι δύο προπτυχιακές φοιτήτριες είχαν να αντιμετωπίσουν φοιτητές από το King’s College London, το George Washington University, το University of Amsterdam και άλλα διεθνούς βεληνεκούς εκπαιδευτικά ιδρύματα, με το προς συζήτηση θέμα να αφορά τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της απειλής του βίαιου εξτρεμισμού. Φέτος, ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και σε αντίξοες συνθήκες, λόγω πανδημίας, ενώ είχε διάρκεια ενός μόλις μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας.
Επιπλέον, οι ομάδες ήταν μικτές ώστε να προαχθούν ο διατλαντικός διάλογος και η συνεργασία, εξήγησε στο ΑΜΠΕ η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ρεβέκκα Παιδή, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της για τη διάκριση.
Χαρούμενες τόσο για τη διάκριση όσο -κυρίως- και για την εμπειρία τής συμμετοχής δηλώνουν οι δύο φοιτήτριες, με τη Δανάη Γεωργιάδου να επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι έπρεπε να ξεπεραστούν αρχικά κάποια πρακτικά θέματα, όπως η διαφορά ώρας ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και κάποια ζητήματα ουσίας, όπως η διαφορετική οπτική στα πράγματα, εντέλει η συνεργασία και ο συγκερασμός των απόψεων ήταν αυτά που έδωσαν μια ολιστική προσέγγιση στο υπό συζήτηση θέμα και χάρισαν στην ομάδα της τη 2η θέση.
Οι συμμετέχοντες είχαν δύο εβδομάδες να προετοιμαστούν και να παραδώσουν γραπτώς την πρότασή τους για το διαγωνισμό, το κύριο μέρος του οποίου πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου, αποτελούμενο από τρεις γύρους και με συνολική διάρκεια πέντε ωρών.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Μηχανική βλάβη σε πλοίο που μεταφέρει 115 επιβάτες - Επιστρέφει στον Πειραιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr