Οι θέσεις και οι ειδικότητες απασχόλησης καθορίζονται ετησίως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αναγκών των Οργανωτικών Μονάδων του Ομίλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και καλύπτονται μέσω της σχετικής Διαδικασίας Προγράμματος Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ.
Ειδικότητες
Οι ειδικότητες απασχόλησης για το 2017 είναι: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας/Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Δομικών Εργων, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικών/ Αυτοματισμών, Μηχανολογίας (Κατασκευαστικού ή Ενεργειακού Τομέα), Πληροφορικής, Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου, Τεχνολογίας Περιβάλλοντος/Αντιρρύπανσης και Οικονομικά/Λογιστική. Οι αιτήσεις συμμετοχής διαφορετικών ειδικοτήτων πέραν των ανωτέρω δεν θα λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία αξιολόγησης.
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ αφορά εξάμηνη απασχόληση, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης του προγράμματος σπουδών τους και πραγματοποιείται για περίοδο από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές για την 1η περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου. Εφόσον επιλεγούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι σπουδαστές ΑΤΕΙ οφείλουν να προσκομίσουν τις εξής δύο βεβαιώσεις, επικυρωμένες από τη Γραμματεία της σχολής φοίτησης: α) αναλυτική βαθμολογία επίδοσης όλων των εξαμήνων/ετών σπουδών και β) βεβαίωση πλήρωσης των προϋποθέσεων εκπόνησης πρακτικής άσκησης.
Αιτήσεις συμμετοχής
Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Απασχόλησης πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά την ηλεκτρονική Αίτηση Σπουδαστή ΑΤΕΙ. Εγκυρες θεωρούνται οι δηλώσεις συμμετοχής που γίνονται με συμπλήρωση και αποστολή, σύμφωνα με τα ανωτέρω, της συγκεκριμένης αίτησης και μόνο. Για τυχόν ερωτήσεις/διευκρινίσεις σχετικά με το Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ, παρακαλούμε για την αποστολή του αιτήματός σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Β’ θέμα
Νέα παράταση στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων
Νέα παράταση στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων έδωσε ο ΟΑΕΔ με νέα οριστική καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα 3 έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελουμένους. Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε ωφελουμένους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.
Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελουμένους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως και 3 ωφελουμένους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελουμένους. Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, πρώτον, σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και, δεύτερον, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης -το ίδιο χρονικό διάστημα- για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.