Κύκλοι του σημειώνουν ότι «λειτουργεί ακριβώς όπως και στην πρώτη περίοδο περιορισμού των μετακινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι κανένα στοιχείο των μηνυμάτων δεν καταχωρίζεται – ούτε καν ανωνυμοποιημένο. Το μόνο που μετριέται είναι το πλήθος των μηνυμάτων».
Επομένως, δεν τίθεται θέμα «κόφτη» στις μετακινήσεις των πολιτών σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι μπορεί τα SMS στο 13033 να μην έχουν όριο, αλλά αν το σύστημα εντοπίσει πολλές μετακινήσεις από έναν αριθμό μπορεί να τον εμποδίσει και να «αρνηθεί» την έξοδο. «Οριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές» θα σας κόψει, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, δεν απαιτείται απάντηση από τον πενταψήφιο για «έξοδο» από το σπίτι, καθώς η απάντηση που λαμβάνουν οι πολίτες δεν είναι κάποιας μορφής έγκριση, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στέλνοντας στο 13033 λαμβάνεις αμέσως απάντηση. «Μόνο αν δεν έχεις σύνδεση στο Ιντερνετ υπάρχει περίπτωση να μη λάβεις απάντηση», δήλωσαν στον «Ε.Τ.» οι ίδιες πηγές.
Ως προς τον αριθμό των SMS που εστάλησαν την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ1 φέρεται να έφτασαν τα 4,7 εκατομμύρια. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι την Κυριακή, μετά τις 9, εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 για σωματική άσκηση.
«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους, που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους, αντί να πληρώνουν πρόστιμα, να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr