Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης, που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα, είχε διαγνωστεί και αυτός θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από rapid test που έκανε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί η ψυχολογική κατάστασή του με τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας.
Ο ιδιοκτήτης είχε διαγνωστεί και αυτός θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από rapid test που έκανε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί η ψυχολογική κατάστασή του με τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας. Την ίδια ώρα, το Mega μεταδίδει πως είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Ο αυτόχειρας είχε αφήσει σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του, στο οποίο εξηγούσε γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του. «Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα εμπιστευτεί ποτέ κανείς, με νίκησε ο κορωνοϊός».
To γηροκομεία «Νέα Θάλπη» με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει για το θλιβερό γεγονός: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως δυστυχώς, το πρωί της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, η ψυχή της Νέας Θάλπης
Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες του στη Νέα Θάλπη, αισθανόμαστε βαθύτατη οδύνη για τον αδόκητο χαμό του.
Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος, γιος και φίλος, υποδειγματικός επιστήμονας, εξαίρετος επαγγελματίας.
Tο κενό που αφήνει πίσω του δεν αναπληρώνεται…».
https://www.facebook.com/nea.thalpi/posts/3393099877448795
Τι είχε συμβεί στο Γηροκομείο
Σημειώνεται ότι συναγερμός είχε σημάνει στον ΕΟΔΥ στις 19 Οκτωβρίου, μετά από εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, θετικές βρέθηκαν δύο εργαζόμενες και μια γυναίκα που διαμένει στον οίκο ευγηρίας. Οι εργαζόμενες είναι 33 και 47 ετών, ενώ η τρόφιμος του γηροκομείου είναι 87 ετών.
Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και μετακινήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών
Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Mega, έγιναν τεστ κορωνοϊού ιό δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.
Τις επόμενες ημέρες όμως, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid tests, από τα οποία προέκυψαν τα τρία θετικά κρούσματα.
Το βιογραφικό του Δημήτρη Καμπανάρου
Στην Ιστοσελίδα της Νέας Θάλπης βρίσκει κανείς με μια γρήγορη αναζήτησή και τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Όπως εξηγούσε ο ιδιοςη επιλογή του «αποτέλεσε καρπό καθαρά εσωτερικής παρότρυνσης και αγάπης προς τη Μούσα μου, τη γιαγιά μου την Άρτεμη». Συνήθιζε να αποκαλεί «παιδιά μου» τους ηλικιωμένους. Ο Δημήτρης Καμπανάρος, όταν έφτιαξε τη Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο, απόφασισε να μην αφήσει κανέναηλικιωμένο αβοήθητο. Φιλοξενούσε στηδομή πάνω από 100 άτομα. Έφτιαξε μάλισταστο σημείο να δημιουργήσει και blog για να ενημερώνονται όλοι για όλα τα θέματα. Ο στόχος του ξεκάθαρος από την αρχή: «H ψυχή δεν γερνά ποτέ στη δική μας παρέακαι στο BLOG της Νέας Θάλπης κάνουμε παρέαμε όλους σας, για να μη γεράσει κανείς…».
«Αφού ολοκλήρωσα στοΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας- Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) το 2001 συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στοΠανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικότίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).
Το 2002 έλαβα το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους στο Δήμο της Χαϊδελβέργης. Πάντα ήθελανα προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά. Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο Αττικής», έγραφε σχετικά με τη μονάδα που δημιούργησε.
«Για πρώτη φορά στηνΕλλάδα εφάρμοσα προγράμματα εργοθεραπείας,νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικήςαπασχόλησης προσπαθώντας να αλλάξω τοαρνητικό στερεότυπο αδυναμίας καιανικανότητας που κυριαρχεί στην κοινήγνώμη για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία.
Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Ειδικού Συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης. Το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποιώ μαζί με την Μ.Κ.Ο. «50και Ελλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρείατηλεπικοινωνιών COSMOTE το καινοτόμο Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet. Από το 2014 εργάζομαι ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΤΙΜΑ», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούνστην κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας. Από το 2014 διατελώ Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το 2020 ολοκλήρωσα τιςσπουδές μου στο City College, Διεθνές Παράρτηματου Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στηνΑγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας», συνέχιζε στο μήνυμα του στην ιστοσελίδα.
Η φιλοξενία του αδερφού του Ανδρέα Παπανδρέου
Στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων φιλοξενούνταν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα.
«Στη Νέα Θάλπη συνηθίζουμε να ξεκινάμε την ημέρα μας με μια συζήτησηστο σαλόνι. Τι μέρα είναι, ποιος γιορτάζεικαι τι συνέβη σαν σήμερα. Σαν σήμεραποιος γεννήθηκε; Σαν σήμερα ποιος πέθανε; Σαν σήμερα ποιος πόλεμος έπαψε και ποια σπουδαία συμφωνία υπεγράφη; Μέχρι πρότινος, μέχρι τις πρώτες μέρες τουΑυγούστου, κάθε φορά που ο «κύριος Παπανδρέου» κατέβαινε στο σαλόνι, ησυζήτηση αυτή έπαιρνε ιδιαίτερη τροπή, αφού κάθε γεγονός που αναφέραμε, καθετίπου διαβάζαμε αντιμετωπίζοντάς το ωςμακρινή ιστορία, ζωντάνευε άξαφναμπροστά μας, μέσω μιας φράσης μικρής που ακουγόταν απ’ το στόμα του: ήμουν εκεί!», έγραφε στην ιστοσελίδα της Νέας Θάλπης όταν ο «κύριος Παπανδρέου» άφησε την τελευταία του πνοή.
«Ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, γιος του Γέρου της Δημοκρατίας και τηςηθοποιού Κυβέλης, είχε προλάβει ναβρεθεί παντού, πριν διαβεί την είσοδοτης Νέας Θάλπης, προκειμένου να ζήσειεδώ τα τελευταία έξι χρόνια της ζωήςτου. Είχε ζήσει γεγονότα και ανθρώπουςπου άλλοι απλώς τα ξεφυλλίσανε σε έντυπατης εποχής. Ήταν ο ίδιος μια ολόκληρηεποχή! Μια εποχή που με τις αφηγήσειςτου, ξαναζούσε και για εμάς. Του άρεσεπολύ να διηγείται!
Έτσι με την Μελίνα τότεστη Γαλλία…Έτσι ο Κωνσταντάρας…Έτσι η Βλαχοπούλου…Έτσι ο Βενιζέλος…Έτσι ο πατέρας μου, έτσι η μάνα μου, έτσι εγώ…», συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση της Νέας Θάλπης.
Η μάχη των υποβρυχίων: Όλα τα τουρκικά έχουν… ξετρυπωθεί, τα ελληνικά ακόμη τα ψάχνουν!
Κορωνοϊός: Σοκ στην Αττική με 331 νέα κρούσματα – «Φλέγεται« η Θεσσαλονίκη με 181 νέα
Κορωνοϊός: Lockdown στην Καστοριά – «Πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βοιωτία, Λάρισα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr