Μια πιο ενδελεχής ανάλυση των ζημιών τις επόμενες ημέρες, όπως επισημαίνει, θα βοηθήσει περισσότερο στην κατανόηση του φαινομένου.
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, ισχυρές καταιγίδες ξεκίνησαν να πλήττουν το λεκανοπέδιο της Αττικής κατά το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου με κίνηση προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά. Το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε ισχυρές ριπές ανέμων κατά τη διάρκεια των καταιγίδων σε όλο το λεκανοπέδιο.
Στις 06:20 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εκδηλώθηκαν θυελλώδεις άνεμοι μικρής διάρκειας, των οποίων όμως η έντασή δεν καταγράφηκε λόγω της έλλειψης μετεωρολογικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή.
Η περιορισμένη έκταση των ζημιών και οι καταστροφές σε υποδομές βαρέος τύπου (π.χ. στύλοι οπλισμένοι με σκυρόδεμα, καμινάδες οροφών, αποκόλληση κεραμιδιών) καθιστά πιθανή την δημιουργία ανεμοστρόβιλου.
Κλήρωση Τζόκερ (24/12): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Αν και σπάνιο καιρικό φαινόμενο, σύμφωνα με το meteo, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου. Από το 2000 έχουν καταγραφεί περίπου 24 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειονότητα των περιπτώσεων.
Τον Οκτώβριο του 2015 ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ψυχικό και έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Διαβάστε επίσης:
Κακοκαιρία: Η στιγμή που η καταιγίδα «χτυπά» την Αττική
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr