Σε ανακοίνωση της για τη ρύθμιση αυτή, που διήρκησε επτά μήνες και έληξε χθες, η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι στη σχετική ηλεκτρονική της Πλατφόρμα Αδήλωτων Τετραγωνικών υποβλήθηκαν 2.710.217 δηλώσεις.
«Ωφελημένοι από τη διαδικασία βγαίνουν και οι δήμοι, αφού πλέον θα δουν τα έσοδα τους από την επιβολή τελών στην επιπλέον ακίνητη περιουσία να αυξάνονται κατά 115 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ποσό που ισοδυναμεί περίπου με το 1/12 της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνουν οι δήμοι από το κεντρικό κράτος μέσω των ΚΑΠ» τονίζεται στην ανακοίνωση. Τώρα, επισημαίνει η ΚΕΔΕ, «οι δήμοι οφείλουν άμεσα να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των δηλώσεων που τους υποβλήθηκαν και στην προσπάθειά τους αυτή μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνει το υπουργείο Εσωτερικών να προσλάβουν ειδικό προσωπικό για να ολοκληρώσουν το έργο αυτό».
Σε δήλωση του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε ότι «σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ, και μακριά από κομματικές ταμπέλες, έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με μόνο σκοπό το όφελος του πολίτη και της επιχείρησης, διότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας Διοίκησης δεν αποτελεί αντιπολιτευτικό πεδίο για κανέναν, παρά μόνο πεδίο για καινοτόμες ιδέες και προτάσεις από όλους».
Επίσης υπογραμμίζει, ότι η λειτουργία της πλατφόρμας ήταν «ένα πρωτόγνωρο βήμα για την Αυτοδιοίκηση αλλά και τη λειτουργία του ψηφιακού κράτους. Πλέον έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες ψηφιακές διευκολύνσεις και εποικοδομητική συνεργασία πολλών διαφορετικών υπηρεσιών του κράτους και της Αυτοδιοίκησης, με θετικά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών-πολιτών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr